Miniklere, “En Temiz Diyarbakır” için çevre bilinci eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla başlattığı “En Temiz Diyarbakır” kampanyası kapsamında miniklere çevre bilinci eğitimi verdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Enerji Sistemleri Mühendisleri “En Temiz Diyarbakır” projesi kapsamında çevreyi koruyan ve doğayı seven bireylerin yetiştirilmesi amacıyla özel bir okulda birinci sınıfta okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Mühendisler, “En Temiz Diyarbakır” kampanyası kapsamında temiz çevre, çöplerin yere atılmaması, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılması konularında öğrencilere sunum yaptı.

Öğrenciler ise kendi imkânları ve hayal güçleri ile tasarladıkları projeleri mühendislerle paylaştı.

Program sonunda mühendisler, çevreye olan duyarlılıkları için öğrencilere teşekkür ederek içinde süt, su, top kek, kalem, bloknot bulunan hediyeler verdi.

Büyükşehir Belediyesi “En Temiz Diyarbakır” kampanyası kapsamında okullarda eğitime devam edecek.