Büyükşehir Belediyesi, mahalle yollarını daha güvenli hale getiriyor

Asfalt, bakım ve onarım çalışmaları ile mahalle yollarını daha kaliteli ve güvenli hale getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kocaköy ilçesinde 24,6 km hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında 11 km’lik mahalle yollarının asfalt sathi kaplamasını yaparak yeniledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezinin yanı sıra dış ilçelere bağlı mahallelerde 1300 km asfalt sathi kaplama hedefiyle başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yerleşim yerleri arasındaki ulaşımın daha güvenli yapılabilmesi için gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerde yeni yollar açıyor, dar yolları genişletiyor, ihtiyaç duyulan noktalarda menfezler inşa ediyor, mevcut yolları da alt yapısını düzenledikten sonra asfalt sathi kaplama yapıyor.

Yollar yenilendi

Kocaköy ilçesinde mayıs ayından bu yana çalışmalarını sürdüren ekipler, 11 km’lik Akçagöz, Şahintepe, Suçıktı, Günalan ve Geyiksırtı kırsal mahalle yollarında yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Ekipler, 1.5 km uzunluğundaki Akçagöz, 2.5 km uzunluğundaki Suçıktı, 900 metre uzunluğundaki Şahintepe, 6.1 km uzunluğundaki Günalan ve Geyiksırtı mahalle yollarında alt temel ve üst temel çalışmalarını gerçekleştirerek 1. kat asfalt sathi kaplama döktü.

Mahallelerde çalışmalar devam ediyor

Ayrıca Akçagöz ve Suçıktı mahalle yollarında büz çalışması gerçekleştiren ekipler, 2.8 km uzunluğundaki Şerifoğulları mahalle yolunda, alt temel, temel ve 1. kat asfalt sathi kaplama ve menfez yapım çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önümüzdeki haftalarda 7.8 km uzunluğundaki Eyüpler grup mahalle yolu ile 2 km uzunluğundaki Çakmalı ve 1 km uzunluğundaki Harem mahalle yollarında alt temel, üst temel, 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yapacak.

Vatandaşlar, çalışmalardan memnun

Büyükşehir Belediyesi, asfalt, bakım ve onarım çalışmaları ile mahalle ve grup mahalle yollarını daha kaliteli ve güvenli hale getiriyor. Vatandaşlar, mahalle yollarını daha rahat bir şekilde kullanmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, yapılan hizmetlerden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’ya teşekkür ettiler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mahalle ve grup mahalle yollarındaki çalışmalara yılsonuna kadar devam edecek.

« Kasım 2017 »

Çoğunlukla Güneşli