Büyükşehir’den İlçe Belediyeleri Personeline Gıda Denetimi Eğitimi

Halk sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin personelini bir araya getirerek gıda denetimi eğitim toplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan işyerlerine yönelik denetimlere devam ediyor. Ekipler, işyerlerini hijyenik, fiziki ve teknik koşulları bakımından denetliyor, kurallara uymayan iş yerleri hakkında gerekli işlemler yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, gıda kontrolü konusunda ilçe belediyelerinin personeli ile gıdadenetimi eğitim toplantısını düzenledi.

Sunumlar gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’ndaki eğitime, Sur, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Kocaköy, Çüngüş, Ergani, Çermik, Eğil, Bismil, Çınar, Lice, Kulp, Hazro, Silvan, Dicle ve Hani ilçe belediyelerinin yetkilileri ve personelleri katıldı. 3 ayda bir düzenlenen eğitim toplantısında, merkez ve ilçelerdeki işyerlerinde üretilen, depolanan ve satılan gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, gıda ürünlerinin muhafazası, et ve et ürünlerin muhafazası, işyerlerininfiziki ve teknik şartları gibi konular gerçekleştirilen sunumlarla personele anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent merkezinde olduğu gibi gıda denetimlerinin ilçelerdede titiz ve sıklıkla yapılacağını duyurdu.

« Ekim 2017 »

Güneşli