Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları spora teşvik ediyor

Kentteki spor alanlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla mahalle ve okullarda yapımına başladığı 46 spor tesisinin çoğunu tamamladı. Yeni spor alanları oluşturma çalışmaları dışında kentte bulunan mevcut spor alanlarının da bakım ve onarımları yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla mahalle ve okullarda inşasına başladığı 6’sı kapalı olmak üzere toplam 46 spor sahasında çalışmalar devam ediyor. Kentin farklı semtlerinde yapılan açık ve kapalı basketbol, voleybol, futbol ve tenis kortlarının bir bölümü tamamlanırken, okullarda spor tesisleri için de çalışmalar sürüyor. Yapım işleri dışında kentte bulunan mevcut spor alanlarının da bakım onarım işleri tamamlandı. Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet Caddesi’nde yer alan 2 adet 22 kişilik tribün 42x25 ebatlarında soyunma ve idare odalarının bulunduğu kapalı tenis kortları ile Bağıvar’da 1 adet kapalı futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası tamamlandı. Bağıvar’da inşa edilen spor tesislerinde soyunma, duş ve idare odaları da yer alıyor.

Bağcılar, 450 Evler ve Afet Konutları Spor Tesisi Yapım İşi kapsamında 5 adet basketbol-voleybol sahası ve 5 adet futbol halı sahası bitme aşamasına geldi. Ayrıca Kayapınar ilçesi 500 Evler’de soyunma odalı, idare ofisli 2 adet kapalı tenis kortu, kapalı halı saha ve 2 adet açık basketbol-voleybol sahasının yapım çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir, eğitime destek vermeye devam ediyor

Yaptığı çeşitli çalışmalarla eğitime destek veren Büyükşehir Belediyesi, kentte ve ilçelerde bulunan okullarda spor alanları oluşturuyor. Bu kapsamda merkez ilçelerdeki 8 ilkokul, ortaokul ve lisede spor sahalarını tamamladı. Bağlar ilçesinde bulunan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Yeşildalı Ortaokulu, Kayapınar ilçesinde Ahmedi Hani Anadolu Lisesi, Akşemsettin Ortaokulu, Karacadağ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 43x23 ebadında açık futbol halı sahası tamamlandı. Kayapınar ilçesi sınırlarında yer alan Vali Cemil Serhatlı Ortaokulu ile Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu’nda 30x15 ebadında mini futbol halı sahası tamamlanarak hizmette girdi.

Birlik Anadolu Lisesi’nde 15x30 mini futbol sahası ile okul binası içinde 4 odanın döşeme tavan ve duvar kaplama imalatları, Bağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 23x43 futbol sahası, Celal Güzelses İlkokulu’nda 12x21 basketbol sahası ile dekoratif panel çit yapım işi ve Kazım Karabekir Ortaokulu’nda 10x20 mini futbol sahası yapımı devam ediyor. Çalışmaların Kasım 2017’de tamamlanması bekleniyor.

5 adet kapalı spor salonu

298 kişilik, içinde engellilerin de rahatlıkla yer alabileceği tribünlü 45x23 ebadında, soyunma odaları ve idare ofislerinin bulunduğu Güler Şevki Özbek Anadolu Lisesi, 500 Evler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 500 Evler Çöl Güzeli Evliya Çelebi Ortaokulu, Eren Şahin Eronat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ergani Kız Mesleki ve Teknik Lisesi olmak üzere 5 adet kapalı spor salonunun Aralık 2017’de tamamlanması bekleniyor.

Bakım onarım çalışmaları tamamlandı

Yeni spor alanları oluşturma dışında Büyükşehir Belediyesi, kentte mevcut bulunan spor alanlarının bakım ve onarım işlerini de tamamladı. 15 Temmuz Şehitler Parkı içindeki sahanın zemini düzenlenerek yeni halı döşemesi yapıldı. Kayapınar Cizrelioğlu Lisesi yanında yer alan spor tesislerinin tel örgüleri yenilendi, toprak olan futbol sahası zemini sentetik çim ile değiştirilerek halı sahaya dönüştürüldü. Aynı tesisin basketbol sahasının beton olan zemini, akrilik zeminle yenilendi ve basketbol potlarının bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Yeniköy’de bulunan ve yıpranmış olan halı sahanın çimleri sökülerek 55 mm kalınlığında yeni sentetik çim halı döşendi ve halı sahanın yanına 1 adet 28x15 ebadında açık basketbol sahası inşa edildi. Mevlana Halit Ortaokulu içinde yer alan mevcut basketbol sahası kapalı hale getirildi ve 57 metrekarelik alana jimnastik spor salonu yapıldı.

« Aralık 2017 »

-1°C