Prof. Dr. Çiçek Derman tezhip sanatını anlattı

Türk tezhip ve minyatür sanatçısı Prof. Dr. Çiçek Derman, Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında söyleşi gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ etkinliklerinden olan ‘Edebiyat Buluşmaları’ programında Türk tezhip ve minyatür sanatçısı Prof. Dr. Çiçek Derman, sevenleriyle bir araya geldi.

Ahmet Arif Müze Evi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Derman, tezhip sanatı hakkında dinleyicilerin merak ettiği soruları cevapladı.

“Sanatseverler olarak böyle etkinliklerin devamını çok istiyoruz”

Söyleşiye katılan Burak Kazan, Diyarbakır’ın tarihi günler yaşadığını söyledi. 

Sur Kültür Yolu Festivali coşkusunun bütün şehre sirayet ettiğini ifade eden Kazan, şöyle konuştu:

“Kültür Yolu Festivali’nde sadece eğlence veya konserlerle değil çok özel programlar, söyleşiler de yapılıyor. Tezhip sanatının önemli isimlerinden Çiçek Derman hocamızı dinleme fırsatı bulduk. Bu programların Diyarbakır’da olması çok yerinde, devamını diliyoruz.” 

Katılımcılardan Benan Torğul ise şunları kaydetti:

“Diyarbakır’ın tarihi kadar sanatının da köklü olduğunu hepimiz biliyoruz. Kültür Yolu Festivali sayesinde var olan değerlerimizi, sanatımızı kıymetli hocalarımızla birlikte yeniden hatırladık ve belki de hiç görmemiş karşılaşmamış insanlarda bu vesile ile tanışmış olduk. Daha önce tezhip sanatıyla ilgilendim. Bu konuda Çiçek Derman hocanın bu söyleşisine katılmak bana büyük bir onur verdi. Kültür yolu Festivali sayesinde onlarla tanışmak bir araya gelmek bize büyük bir kazanç. Sanatseverler olarak böyle etkinliklerin devamını çok istiyoruz.”

Video

Resim Galerisi