Hanımefendi Atilla engellilerle buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kadın ve Aile Hizmetleri ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarının ortaklaşa Hevsel Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği yemekte engellilerle buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kadın ve Aile Hizmetleri ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte engellilerle bir araya geldi. Etkinliğe Diyarbakır’da faaliyet yürüten engelli dernekleri üyeleri ve yöneticileri ile aileleri katıldı. Yemekten önce Hanımefendi Atilla, engellileri tek tek ziyaret ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Engellilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Hanımefendi Atilla, işitme engelliler ile işaret diliyle iletişim kurmaya çalıştı. Hanımefendi Atilla etkinlik esnasında ve sonrasında engellilerle sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verilen yemeğin ardından engelliler tarafından oluşturulan halk oyunları ekibinin gösterisi ve engellilerin sahne alıp şarkı söylemeleriyle sona erdi. Halk oyunlarının gösterisine izleyici engelliler de eşlik etti.

Etkinlik sonunda engellilerin ulaşımlarını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli servis araçlarıyla sağladı.

« Aralık 2017 »

Açık