DBB Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda yerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi, fuarda Diyarbakır Surları ve burçlarını temsilen kurduğu stantta ziyaretçileri ağırlıyor.

Yoğun ilgi gören stantta ziyaretçilere Diyarbakır’ın yöresel yemekleri ikram edilirken, tarihini ve kültürünü tanıtan materyaller de hediye ediliyor. 

Kent tanıtımına katkı 

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş, fuarın kent tanıtımına katkı sunduğunu söyledi. 

Fuara 55 ilden 157 firmanın katıldığını ve büyük bir ilgi olduğunu belirten Sağdıç, şöyle konuştu:

“Burada ev sahibi olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz, gördüğünüz gibi burada coğrafi işaretli ürünlerimiz var. Türk patent enstitüsü tarafından onaylanmış 49 tane bu ürünümüzü burada sergiliyoruz. Büyük bir katılım var, tadımlık yemek dağıtıyoruz. İnsanlar geliyor bunların da tadına bakıyor. Fuar, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

“Diyarbakır'ı seviyoruz, ilgi alakalarından dolayı çok memnunuz”

Fuarda stand açan Ferdi Dilli, Diyarbakır’da fuar olacağını duydukları zaman heyecanlandıklarını ifade etti. 

Dilli, Diyarbakır’da daha önceki fuarlara da katıldığını anlatarak, katılımın gittikçe arttığını kaydetti.

Trabzon'un Beşirli ilçesinden geldiklerini ve fuarda kendi imalatları olan tereyağı ile telli peyniri tanıttıklarını aktaran Dilli, “Diyarbakır'ı seviyoruz,ilgi alakalarından dolayı çok memnunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Diyarbakır çok misafirperver”

Fuarın onur konuğu Hatay’dan gelen Püren Dide Melek ise, “Yaklaşık 5 senedir fuarlara düzenli olarak katılıyoruz ama bu seferki gerçekten çok güzel. Katılım çok fazla gelen, ilgi alakaları çok güzel. Sabahtan burada misafirlerimiz eksik olmadı. Diyarbakır çok misafirperver, sıcakkanlı, insanları çok iyi, sağ olsunlar güzel ağırlıyorlar.”şeklinde konuştu.

“Fuara yoğun ilgi”

Katılımcılardan Fatma Avcı, fuarın herkesime hitap ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Fuar çok güzel geçiyor. Çok yoğun bir kalabalık var. Diyarbakır’a büyük bir katkı sunacağına eminim. 55 ilden katılım var, herkesi fuara davet ediyorum. Onlar da gelsinler, görsünler bu güzellikleri. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.”

Katılımcılardan Leyla Kurt ise genç kadın girişimci olarak fuara katıldığını ve vatandaşların ilgisinden çok memnun olduğunu belirtti.

Video

Resim Galerisi