Depremzede çocuklara tiyatro sürprizi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) ‘Labirent Sirki’ oyunu, prömiyerini depremzede çocuklar için yaptı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatroları, tek perdelik çocuk oyunu ‘Labirent Sirki’ Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelendi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde barınan depremzede ailelerin çocuklarına moral vermek amacıyla yapılan etkinlikte, izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

Aileleriyle beraber sahnelenen oyunu izleyen çocuklar, tiyatrocuların sorduğu bilmecelerle interaktif olarak oyuna katıldı.

“Tiyatronun iyileştirici bir tarafı var”

Oyunun Yönetmeni Halil İbrahim Kaçmaz, normalde prömiyeri ileri bir tarihte yapmayı planladıklarını ancak depremin ardından çocuklara moral vermek amacıyla etkinliği daha erkene aldıklarını söyledi.

Kaçmaz, şöyle konuştu:

“Tiyatronun iyileştirici bir tarafı var. Özellikle bu dönemde yapmamızın nedeni, tiyatronun çocuklara iyileştirici bir katkısı olsun istedik. Oyunda arkadaşlarımızla ve hayvanlarla iletişimimizin sağlam olması gerektiğini anlatıyoruz. Hele ki böyle bir dönemde oyunda özellikle birlikteliğe vurgu yaptık. Çocuklarla beraber güzel bir zaman geçirmiş olduk.”

“Eğlenceli vakit geçirdik”

İzleyicilerden Batuhan Tuğray, oyuncuların performansını çok beğendiğini belirterek, “Bu oyunda hayvanlarla nasıl iletişim kuracağımla ilgili bir izlenim edindim. Eğlenceli vakit geçirdik.”

İzleyicilerden Hasret İnce, arkadaşlarıyla güzel bir tiyatro oyunu izlediklerini ve eğlendiklerini ifade etti. 

DBŞT’nin 45 dakikalık tiyatro oyunu, farklı tarihlerde tekrar depremzede çocukların beğenisine sunulacak.

Video

Resim Galerisi