Yazar Vehbi Vakkasoğlu Diyarbakırlılarla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Akademisyen, Yazar Vehbi Vakkasoğlu Diyarbakırlılarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi, “Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu” kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca “Diyarbakır’da Ramazan Bir Başka” mottosuyla hazırlanan takvimde Ramazan sohbetleri etkinlikleri kapsamında Akademisyen, Yazar Vehbi Vakkasoğlu söyleşi gerçekleştirdi.

“Ramazan Medeniyeti” konulu söyleşide Vakkasoğlu, Ramazan Ayının toplumdaki önemini anlattı.

Etkinlik, katılımcıların kitaplarını imzalatması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

“Yazarlar, deneyimleri izleyicilerle paylaşıyor”

İzleyicilerden Abdurrahman Varlık, kültürel etkinliklerin gençlerin kişisel gelişimi açısından olumlu olduğunu söyledi.

Daha önceki söyleyişi programlarına da katıldığını belirten Varlık, “Bu tür programların artmasını istiyoruz. Bu değerli isimlerin Diyarbakır’da olması biz gençler için çok anlamlı oluyor. Yazarlar,  deneyimleri izleyicilerle paylaşıyor. Bu da bizim için değerlidir.” diye konuştu.

İzleyicilerden Şüheda Demirel ise şöyle konuştu:

“Diyarbakır’a söyleyişi için gelen konuklar kültürümüze, örf ve adetlerimize yönelik konulara vurgu yapıyor. Etkinliklerin, gençlerin kültürlerini unutmaması açısından faydalı olduğunu düşünüyorum.”

Resim Galerisi