Büyükşehir Belediyesi okuma-yazma kursu açtı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın desteklediği “Okuma-Yazma Seferberliği” kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark’ta okuma-yazma kursu açtı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın desteklediği “Okuma-Yazma Seferberliği” kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sümerpark’ta okuma-yazma kursu açtı. Çocuk Şube Müdürlüğü 3 dersliğinde açılan okuma-yazma kursundan 45 yetişkin faydalanıyor. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri devam eden kursta her öğrenci toplam 90 saat okuma-yazma dersi alacak. 1,5 ay devam edecek olan okuma-yazma kursu 15 Mayıs’ta tamamlanacak ve kursa devam eden öğrencilere, eğitim sonunda  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı “Okur Yazarlık” belgesi verilecek.

45 yetişkin öğrencinin eğitime devam ettiği okuma-yazma kurslarının eğitmenliklerini MEB’in görevlendirdiği 3 sınıf öğretmeni üstleniyor. Temel okuma-yazma kursunda Engelliler Şube Müdürlüğü faaliyetlerinden yararlanan engelliler ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (DİSMEK) eğitim gören kursiyerlerde faydalanıyor.

43 personel “Okuma-Yazma Seferberliği”nde kursa başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, yönlendirmesiyle okuma ve yazma bilmeyen farklı daire başkanlıklarında görev yapan 43 personel okuma-yazma eğitimine başladı. 43 personel, Diyarbakır merkez ilçelerinde kaymakamlıklara bağlı Halk Eğitim Merkezilerine “Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitim Programı”ndan yararlanmak için dilekçe ile başvuruda bulunarak ders başı yaptı.

Okuma-yazma eğitimini başarıyla tamamlayacak olan personellere MEB onaylı “Okur Yazarlık” belgesi verilecek.

« Aralık 2018 »

• 12 Aralık 2018