Bilgievi öğrencileri trafik haftasını trafik eğitim parkurunda kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Selahaddin Eyyubi Bilgievi’nde eğitim gören öğrenciler; 1-7 Mayıs Trafik Haftası’nı kutladı. 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı eğitimlerine ve sosyal kültürel çalışmalarına devam eden Selahaddin Eyyubi Bilgievi öğrencileri için etkinlik düzenlendi.

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkı’ndaki programda öğrencilerde trafik bilincinin oluşması amacıyla eğitimler verildi. 

Trafik polisleri öğrencilere trafikte dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı, sürücülerin ve yayaların güvenli trafik için kurallara uyması gerektiğini vurguladı.

Sinevizyonda verilen teorik bilgilerin ardından parktaki parkurlarda çocuklara uygulamalı eğitim verildi. 

Trafik Polisleri, yaya geçitlerinde, üst geçitlerde, trafik levha ve ışıklarının işlevleri, trafikte olması gereken davranışlar, sürücü ve yayaların uyması gereken konular, emniyet kemerinin işlev ve önemi ve daha birçok konuda öğrencilere bilgi verdi. 

Trafik Eğitim Parkı’nda yer alan simülasyon araçla öğrencilere trafik kazalarının nasıl gerçekleştiğini ve emniyet kemerlerinin insan hayatındaki önemi de anlatıldı. 

Teorik ve uygulamalı eğitimler sonrası öğrencilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu, kırmızı düdük hediye edildi.

 

Resim Galerisi