1.Çocuk Tiyatro Festivali sona erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediği 1.Çocuk Tiyatro Festivali Tiyatro Gülgeç’in sahnelediği “Turunç’un Bahçesi” adlı oyunuyla sona erdi.

Çocuklara tiyatro sanatını sevdirmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediği 1. Çocuk Tiyatro Festivali sona erdi.21 Nisan’da yapılan yürüyüş kortejiyle başlayan festival Kültür ve Kongre Merkezi’nde Tiyatro Gülgeç’in sahnelediği “Turunç’un Bahçesi” adlı oyunuyla tamamladı. Toplam 8 gün süren ve yüzlerce çocuğun etkinliklerde ücretsiz yararlandığı festivalde Orinin Tiyatrosu, Şanlıurfa Şehir Tiyatrosu, Dicle Üniversitesi Oyun Grubu, Tiyatro Panjursak Kent Tiyatrosu ve Tiyatro Gülgeç birer oyun sahneledi.

Çocuklardan festivalin kapanışına yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 1.Çocuk Tiyatro Festivali’nin kapanışına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Erken saatlerde Kültür ve Kongre Merkezi’nde yerlerini alan çocuklar Tiyatro Gülgeç’in sahnelediği “Turunç’un Bahçesi” oyununa yoğun ilgi gösterdi. Oyun öncesinde çocuklara ücretsiz üzerinde festival logosu bulunan şapkalar dağıtıldı. Yine tiyatro sahnesi önüne kurulan festival hatırası olarak düzenlenen panellerin arkasında çocuklar bol bol fotoğraf çektirdi.

Pandomim ve kukla atölyesinden 200 çocuk faydalandı

1.Çocuk Tiyatro Festivali’nde çocuklar için açılan atölyelerden 200 çocuk faydalandı. 5 gün süren pandomim ve 2 gün süren kukla atölyelerinde uzman eğitmenler görev yaptı. Atölyeler çocuklara günlük 2 saat pandomim ve kukla sanatı hakkında eğitim verdi.

« Ekim 2018 »

Değişken güneşli