Üniversite tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre en doğru tercihi yapmak isteyen gençlere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, gençlerin geleceklerini inşa edecekleri mesleklerin ilk adımı olan üniversite eğitimi için doğru tercih yapmaları amacıyla ücretsiz Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri açtı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek olan Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, YKS’ye giren gençlerin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağlıyor. 

Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Hani Hatuniye, Silvan El-Cezeri, ve Bismil Ahmedi Hani akademi liselerinde kurulan Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’nde görev yapan rehber öğretmenler, her gün saat 10.00 ile 19.00 arasında gençlere danışmanlık yapıyor. 

Rehberler, merkezlerde gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için tercihlerin son günü olan 8 Ağustos’a kadar destek olacak.

“Sundukları eğitimden dolayı çok mutluyuz”

Sur Akdemi Lise öğrencilerinden Muhammet Şatay Yıldız, akdemi lise kurulduğundan beri kayıtlı olduğunu ve buradaki eğitimlerden faydalandığını söyledi.

Akademi lisede çok detaylı bir eğitim süreci geçirdiğini belirten Yıldız, üniversite sınavına çok donanımlı olarak hazırlandığını ifade etti.

Sınavda 440 puanla alanında ilk 12 bin kişi arasında yer aldığını anlatan Yıldız, hukuk okumak istediğini kaydetti. 

Seyfullah Kadran ise pandemi sürecinde derslerden uzaklaştığını akademi lise ile tanıştıktan sonra tekrar toparlanmaya başladığını aktardı.

Özel Eğitim Öğretmenliği okumak istediğini belirten Kadran, şöyle konuştu:

“Lise bittikten sonra akademi liseyle tanıştım. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalar sonucu burada kendimi evimde gibi hissettim. Hocalarımla birlikte iki yıl boyunca çalıştım ve sonunda hedefime ulaştım. 407 puan aldım. Sözelde ilk on beş bine girdim. Sundukları eğitimden dolayı da çok mutluyuz. Hem hocalarımıza hem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı bu ücretsiz eğitimden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Video

Resim Galerisi