Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda çalışmalarda sona yaklaşıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Yolu ve Elazığ Bulvarı’nı birbirine bağlayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda ikinci şeritte bitümlü temel tabakasını yapıyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, trafik yoğunluğunu azaltmak ve akışın daha sağlıklı olması için Kayapınar ve Yenişehir ilçelerini birbirine bağlayan 9,2 kilometrelik Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda çalışmalara devam ediyor.

Çalışma kapsamında ekipler, 50 metre genişliğindeki bulvarın ikinci şeridinde bitümlü temel tabakasını yapıyor.

Bulvarın 1700 metrelik kısmında 50 bin ton pmat-pmt, 15 bin ton bitümlü temel, 12 bin ton binder, 20 bin metrekare kaldırım yapılacak, 120 aydınlatma direği yerleştirilecek.