Bu sayfayı yazdır

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 97’inci yıldönümünü Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz.

Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, ulusumuzun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. 

Bütün imkânsızlıklara, yokluklara rağmen tüm zorluklar aşılarak kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi diri tutmak ülkemizi ileriye taşımak en büyük hedefimiz olmalıdır.

Dört bir yanı şehit kanıyla sulanmış Vatanımız bizlere emanettir. Bu bilinçle emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz. Bu vatan uğruna şehadet şerbetini içmiş aziz evlatlarımız asla unutulmayacak, Şehit aileleri ve Gazilerimiz asla sahipsiz kalmayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

Hasan Basri Güzeloğlu

Diyarbakır Valisi

Büyükşehir Belediye Başkan V.