Hani Atık Su Arıtma Tesisinde çalışmalar tamamlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ve İLBANK işbirliğiyle inşa edilen Hani Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar tamamlandı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelere doğa dostu yeni projeler kazandırarak vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten DİSKİ Genel Müdürlüğü,“İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi” (SUKAP) ile Hani’de Atıksu ArıtmaTesisi inşa etti.

Toplam 10 bin metrekare alan üzerine kurulan Hani Atık su Arıtma Tesisi’nde 1183 metre uzunluğundaki ana kolektör hattı, çamursuzlaştırma, çökertme ve aerobik havuzları, bypass odası, blower odası, çökertme havuzu, aerobik havuzu, jeneratör odası ve idari bina yer alıyor.

Tesis, test işlemlerinin ardından tam kapasiteyle çalıştığında bölgede zaman zaman yaşanan koku problemi sona erecek ve vatandaşlar daha temiz bir çevreye kavuşacak.

Daban Deresi kirlilikten kurtuldu

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, daha önce atık suların Daban Deresi’ne gelişi güzel şekilde bırakıldığını tesisin faal çalışmasıyla 1183 metre uzunluğundaki ana kolektör hattı sayesinde atık suların temizlenerek dereye deşarj edileceğini söyledi.

Tesis 2055’e kadar ilçenin ihtiyaçlarına cevap verecek

Atık Su Arıtma Tesisi’nin 2055’e kadar ilçenin ihtiyaçlarına cevap vereceğini ileten Tutşi, daha sonra yapılacak revizyonlarla tesisin ömrünün uzatılabileceğini dile getirdi.

Yerleşim alanlarında atık suların bertarfının önemine dikkat çeken Tutşi, ilçelerde inşa ettikleri tesislerle yer altı ve tatlı su kaynaklarının yanında halk sağlığını da korumuş olduklarını vurguladı.

Resim Galerisi