Sayın Güzeloğlu'ndan Esnaf Daire Başkanlığı müjdesi

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (DESOB) destek ziyaretinde açıklamalarda bulunan  Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, esnafın sorun ve sıkıntılarını çözmek amacıyla belediye bünyesinde Esnaf Daire Başkanlığı'nın kuracağının müjdesini verdi.
 
DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile Oda Başkanları Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu'na destek ziyaretinde bulunarak, kentte yapılacak çalışmalar için başarılar dilediler. Konuklarını Meclis Toplantı Salonu'nda ağırlayan Sayın Güzeloğlu, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Güzeloğlu, kentte büyük katkılar sağlayacak"

Sayın Güzeloğlu'nu hem hayırlı olsun ve istişare  amacıyla ziyaret ettiklerini  belirten DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, " Değerli arkadaşlar bizler esnaf ve sanatkarız. Bizler bu kentin ekonomisinin lokomotifiyiz, istihdamın en büyük lokomotifiyiz. Bizler siyasi arenada yer alacak bir teşkilat değiliz. Bizler bu kentin yararına, faydasına, geleceği için, istihdamı için ve ekonomisinin kalkınması için kim hizmet verecekse onun yanında yer alacağız. Bu kentin çıkarları adına hiç bir baskı ve tehdit altında kalmayarak kentin geleceği için emek vereceğiz. Sayın Valimiz birçok kentte yapmış olduğu hizmetlerle, son 2 yılda bizim kentimizde yapmış olduğu hizmetlerle esnaf ve sanatkar babası olarak bilinir. Bizler bu yeni süreçte kentte büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.  Bundan dolayı tüm esnaf ve sanatkarlar adına Sayın Valimize hayırlı olsun diyorum ve üstün başarılar diliyorum" dedi.
 
"Esnaf yanımızdaysa daha güçlüyüz"

Birlik ve beraberliğin, huzur ve güvenin devlet ile milletin bekasının en büyük teminatı olan, üretimiyle tüm ülkeye hizmet eden kentte kayıtlı yaklaşık 70 bin esnafı selamlayarak konuşmasına başlayan Sayın Güzeloğlu, "2,5 yıla yakın bir süredir sık sık özellikle esnafın sorunları olmak üzere il merkezde ve ilçelerde sayısız kere bir araya geldik. Her zaman bugün ki gibi bizi samimiyetle ve hoşlukla karşıladınız. Biz esnafın yanında olunca güçlü oluyoruz. Esnafın yanında olunca gerçekten huzur buluyoruz. Çünkü esnaf huzurun ta kendisidir. En büyük emek ve değer olan alın terinin sahibi kişi demektir. Hakkı tutup kaldıran helale buluşan, sofrası, gönlü açık kişidir. Esnaf bir büyük geleneğin, bu topraklarda binlerce yıldır kardeşliğin ahiliğin temelidir ve kendisidir. Çırak, kalfa ve usta sürecinde sadece mesleği öğrenen değil edebi, ahlakı, terbiyeyi kişiliği olgunlaştırarak bir nevi hayat mektebinde öğretendir. Nasıl ki inancımız 'komşu aç iken tok yatan bizden değildir' diyorsa siftah yaptığında, siftah yapmayan komşusunu düşünerek gelen müşteriyi ona yönlendiren bir gönül zenginidir. Ticaret yapmakta gönül noktasında çoğu zaman karından vazgeçip darda olana, yolda olana, yok ve yoksul olana karşılıksız yardım veren, destek veren bir muhabbet fedaisidir. Bütün bu güzel değerlerin temsilcisi siz değerli esnafımız görev yaptığımız bütün illerimizde en büyük yardımcımız, gücümüz ve güvencemiz oldu. Diyarbakır'da göreve başladığımız ilk günden beri bu duruşta hamdolsun kentte esnafa hizmet etmekte bizlere nasip oldu"

"Esnafın mutluluğu toplumun mutluluğudur"

Esnafın huzurunun toplumun huzuru olduğunun altını çizen Sayın Güzeloğlu, esnafın kazancının toplumun kazancı ve esnafın mutluluğunun  toplumun mutluluğu olduğunu söyledi. Bu düstur ile meseleye yaklaştıklarını esnafın dertleriyle dertlendiklerini dile getiren Sayın Güzeloğlu, sıkıntılarını çözmek için çok yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı.Esnaf sorunları konusunda çoğu zaman sonuca ulaştıklarını kaydeden Sayın Güzeloğlu, her şeye rağmen önlerinde uzun bir yolun bulunduğunu ve çözülmesi gereken meselelerin olduğuna işaret etti.
"Olaylardan en fazla esnaf etkileniyor"
Diyarbakır'ın her geçen gün ileriyle doğru gittiğini belirten Sayın Güzeloğlu, "Terör örgütünün ihanetinin, uzantılarının ve destekçilerinin işbirliğinin sonucunda kaybettiği yılları, zamanları ve zararları artık telafi ediyor. En başta esnafımız, çünkü huzur ve güveni yok ettiğinde en büyük zararı esnafımız, insanımız görüyor. Huzur kaçtığı zaman bu kentte esnaf en fazla etkilenen kesim oluyor. Dükkanı yıkılan benim esnaf kardeşim oluyor.  Ekmek teknesi nafakası olan aracı yakılan esnafım oluyor. İhanet odakları en fazla topluma ve şüphesiz esnafa zarar veriyor. Şimdi biz bunları geride bıraktık. Türkiye'nin her yerinde ve her köşesinde bugün hamdolsun huzur ve güven içersindeyiz. Diyarbakır'da da huzur ve güven içersindeyiz. Şüphesiz bundan sonraki hedefimiz huzurun ve güvenin sonrasında insanımızın, iş, aş, istihdam ve esnafımızın şüphesiz helal kazanç beklentisini karşılamaktır. Valiniz olarak 2,5 yıldır bu konuda yoğun çaba harcadım, geçtiğimiz Pazartesi'den itibaren de belediye başkan vekili emanetini ve mesuliyetini devir aldım. Bu noktada esnafımızın önünü açacak, kazancını artıracak ve esnaf sayısını çoğaltacak bütün projelerde biz sizinle birlikteyiz."

"Esnaf Daire Başkanlığı hayırlı olsun"

Esnafın ekonomik faaliyetlerinde merkezi hükümetimizden ve yerel yönetimlerden beklentilerini çok hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini ileten Sayın Güzeloğlu, "Mazeretimiz  yok ve gecikmeyi  izah edecek halimiz yok. İlk geldiğimizde Vali yardımcımızı esnaf işlerinde ilgilenmek, sizin sıkıntılarınıza bürokrasi içinde  zaman kaybettirmek yerine doğrudan çözüm üretmek üzere görevlendirdik. Şimdide Büyükşehir Belediyesi'nde bağımsız bir daire başkanlığı İnşallah artık bugünden itibaren, sadece esnafa dönük alanlarda faaliyet yürüten Esnaf Daire Başkanlığı hizmette hayırlı olsun. Gelen her konuda ve her noktada bu işlerin takipçisiyim."

"2 bin 500 dönümlük yeni üretim alanı"

Şehir içlerinde sıkışmış, tıkanmış ve uygun olmayan şartlarda esnafın üretim yapmasının önüne geçmek amacıyla çalışma başlattıklarının müjdesini veren Sayın Güzeloğlu, üretim için  ilk etapta 2 bin 500 dönümlük alanın tahsisini yaptıklarını söyledi. Bütün iş kollarının yararlanacağı 2 bin 500 dönümlük alanın hukuki süreçlerinin tamamlanmasıyla belirlenen yerin esnafa tahsis edileceğini  ifade eden Sayın Güzeloğlu, "İş kollarının üretimini şehir dışında çağdaş, modern, sağlıklı,altyapı ve üstyapısı tamamlanmış alanlara taşımaya başlıyoruz. Diyarbakır'a ve esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu kentte üretim yapan, bir kişiye istihdam sağlayan, taşı taş üzerine koyanın başımızın üstünde yeri var. Biz bu doğrultuda hepinize hizmet etmek için buradayız. Makamlar hizmet etmek için vardır, ideolojik propaganda yapmak kaynakları insanımıza değil ihanete aktarmak, kentin gelişiminin önünü tıkamak, geleceğini karartmak, insanlara korku salmak için değil. Kör kuruş dahi milletin emanetidir. Adaletle, hakkaniyetle ve dürüstçe kullandığınızda bu insana hizmet olarak dönecek, kenti ve insanı ihya edecektir. Belediyede artık düsturumuz bu. İnsanı merkeze alarak Diyarbakır'ı ihya etmek. Bu yolda en büyük güvencemiz, en büyük beklentimiz esnaf varlığının bu meseleye sahip çıkmasıdır.

"Ertelenen çalışmalar kısa sürede  hayata geçecek"

Diyarbakır'ın  büyük bir zenginlik ve derinliği barındırdığını dile getiren Sayın Güzeloğlu, " Diyarbakır bölgesini etkileyen çok önemli bir şehir. Diyarbakır'ın huzuru, birlik ve beraberliği Türkiye'nin huzuru, birlik ve beraberliğidir. Bu konuda bütün kışkırtmalara, vatandaşlarımıza dönük provokasyonlara rağmen sokağa çıkmayan bu çağrılara aldırmayan işinin, aşının ve ekmeğinin peşinde olan huzur ve güven isteyen bütün hemşerilerime ve Diyarbakırlı esnaflarıma da çok teşekkür ediyorum. Bu duruşu sergiledikleri için. Diyarbakır'ın gelişimi bu anlamda bu duruşu çok bağlı. Bu kentte ideolojik bakarak, karanlıklara mahkum ederek kaybettirdikleri zaman en fazla Diyarbakır'a zarar verdiler. Bugün konuştuğumuz yatırımlar neden gerçekleşmedi. Neden Diyarbakır bugünün ötesine hak ettiği yere gelemedi. Hep bu ihanet yüzünden. Şimdi hamdolsun bu duruş sizlerin bize verdiği bu güç ve güven artık önümüzün aydınlık olduğunu gösteriyor. Çok kısa bir sürede ertelenen, engellenen her şey hayata geçecek. "

Resim Galerisi