Sur ilçesi esnaflarından Sayın Güzeloğlu’na destek ziyareti

Sur ilçesindeki esnafları ağırlayan Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Sur’un Diyarbakır kalbi olduğu kadar medeniyet ve kültür anlamında insanlık tarihinin ortak hafızası olduğunu belirtti.

Sur ilçesindeki esnaflar, Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’na destek ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar dilediler. Sur esnafları adına konuşan Diyarbakır Bakkalar ve Bayiler Şekerciler Yönetim Kurulu üyesi Adil Aydın Sayın Güzeloğlu’nun yaklaşık 2,5 yıldır Diyarbakır’a en iyi şekilde hizmet ettiğini ve aynı başarıyı Büyükşehirde de tekrarlayacağını belirtti.

Sur esnafını ve Sur’da yaşayanları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Sayın Güzeloğlu,“2,5 yıldır Diyarbakır Valisi olarak Diyarbakır'ın her meselesine her kişisine her ilçesine dokunmaya çalıştık. 17 ilçenin her birinde çok yoğun çok sıcak karşılıklı bir işbirliği ve güç birliği yaşadık. Ama tabii Sur apayrı önemli bir yerdir. Sur‘un değeri, önemi, belki de dünya için hassasiyeti açıktır. Sur’un Diyarbakır kalbi olduğu kadar medeniyet ve kültür anlamında insanlık tarihinde ortak hafızası olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz. Siz Sur’da yaşayanlar,Sur‘un insanları,Sur‘un esnafı da bu canlı tarihin tanığı ve yaşatıcısıydınız. Fakat ihanet örgütü terör örgütü uzantıları ve işbirlikçileri Sur’u tarihinden koparttılar. Sur‘unvarlığını insanlık mirası eserlerini camilerini kiliselerini dahi yaktılar yıktılar.Sur’un insanına, esnafına çukuru hendeği kazarak aylarca en büyük zararı ve acıyı yaşattılar. Dükkanlar kapandı,esnaf siftahsız değil aylarca nafakasız kaldı.Çocuğuna çoluğuna çoğunuz ekmek götüremediniz. Acınıza,feryadınıza gelende duyanda olmadı devletten başka. Şüphesiz ki devlet güçlüdür.Devlet milletinin yanındadır.Milletin her sıkıntısını çözmek için vardır.Devlet bunun için vardır.Devlet kimsesizlerin kimsesidir.Dertlilerin dertlerine çözüm getirendir.Ama ihanet Sur’a,Sur’daki her insana bu anlamda her şeyi zarar ve acıdan başka bir şey getirmedi.Hamdolsun onlar açtıkları çukurlara gömüldüler.Millete ve devlete ihanet eden bedelini ödediler. O günden bugüne her birinizin derdinin, sıkıntısının giderilmesi Sur özelinde bizim meselemiz oldu. Onların yıktıklarının daha güzelini yaptık. Onların bozukluklarının daha iyisini biz yaptık. Esnafımızla insanımızla Sur’ u kalkındırmak ve bugünkü gibi yaşayan bir Sur olması için çabaladık, çabalıyoruz” dedi.

‘Sur çekim merkezi olacak’

Sayın Güzeloğlu Sur’u yeniden ayağa kaldıracaklarını ve Sur’un kabına sığmayacağı bir ticaret hacmine kavuşuacağını vurgulayarak şunları kaydetti. “Bugün Sur hamdolsun eskisinden daha güzel bir yer. Ama daha iyi bir yere gelecektir. Sur Diyarbakır'ın bölgenin ve Türkiye'nin özenle gösterilen ve herkesin gelmek için can attığı ister ticaret ister ziyaret isterse kültür için geleceği bir çekim merkezi olacak.Sur tarihi ile yaşayacak, Sur değerleriyle yaşayacaktır. Sur Camisi ile yaşayacaktır. Sur her türlü her türlü geçmişten gelen kültür ve sanat değerleri ile yaşayacaktır. Biz bugün Sur’u yaşayan bir Sur olarak insanıyla, esnafıyla, turisti ile kısacası her kesimiyle bir Sur olarak düşünüyoruz."

"Yeni çalışamalara birlikte karar vereceğiz"

Sur'un inşaasında çok hızlı şekilde yol aldıklarına dikkat çeken Sayın Güzeloğlu,  "Altyapı üstyapı da eksik kalanları da biliyoruz. Önümüzdeki dönemde İnşallah bugüne kadar vali olarak kullandığımız yetkilere şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkisi de eklendi.Birleşerek, bir araya gelerek, el birliği, güç birliği ama en önemlisi gönül birliği yaparak bu sıkıntıların hepsini Allah'ın izniyle aşacağız. Bu bizim size kesin sözümüz ve vaadimiz.Sıkıntıları da biliyoruz. Bunlar çok kısa sürede çözülecek meseleler.Ama bir şartımız bir vazgeçilmezimiz var Sur’un meselesini şimdi bize gelen ve teşrif eden siz değerli Sur esnafı ile birlikte çözeceğiz.Ismarlama değil yerinde konuşarak paylaşma anlaşma istek ve talepleriniz doğrultusunda en iyisini yapmak.Efendim bu cadde buradan buraya trafiğe kapansın mı?Açılsın mı?Konuşacağız. Park yapılsın mı?Yapılmasın mı? Tek yönlü mü olsun?Çift yönlü mü olsun? Bunlar gündemde olduğu için söylüyorum Burası Taş mı olsun? Burası asfalt mı olsun? Burası duvar mı olsun? Ne ise o.Ama ne yapacaksak en iyisini yapacağız.Sizin için bundan vazgeçecek değiliz.Göreceksiniz yakında Sur kabına sığmayacak."

"Sur Diyarbakır'ın kalbidir"

Ticaret hacminin yakın zamanda çok fazla büyeyeceğine vurgu yapan Sayın Güzeloğlu, " Çünkü Sur, Diyarbakır'ın kalbidir.Sur çünkü medeniyet geçmişimizin kalbidir.Orda iç ve dış turizmin çekim noktası veodak noktası olacaktır.Tüm bunlar huzur ve güven içerisinde inşallah iş aş istihdam sağlayan bir perspektifle ele alacağız.Milletin kaynakları millete harcanacak.Kör kuruşun bile haksız ve yanlış bir yere kullanmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü bu emaneti biz aldık. Allah bizi mahcup etmesin.Bir gün hayat bitiyor.Bittiği zaman hayırla anılan, insana ekmek kapısı sağlayan ve kalıcı olan hizmetler yapmayı nasip eylesin. Ben hepinize buraya gelip bize olan desteğinizi güveniniz için çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepinize hayırlı helal bol kazançlar versin. Çoluk çocuğunuzla daha nice güzel günlerde yaşamayı nasip etsin.Önümüzdeki günlerde ilgili birimlerimiz hem valilik, hem belediyemiz alanda olacaklar.Çok ihmal edildi.Son 5 ayda çok ihmal edildi.Son 5 ayda temizlik ilaçlama ihmal edildi.Bunların hepsini biliyoruz.Hepsini telafi edeceğiz. Merak etmeyin bunlar zor değil. Yeter ki millete hizmet etmek millete her bir kuruşunu millete tahsis etmek ile ve bu düşünceyle burada yapılan iş bereketlenir.Amacımız millete hizmetse Cenabı Allah da size yardım eder.Hizmet sunar.Milletimizin duasını almak da nasip olur.Millete hizmetkâr olmaya geldik.Başka bir amacımız yok.Kaynakların hepsini de Diyarbakır'ın 17 ilçesine ve Surun emrine tahsis ediyoruz. Allah mahcup etmesin.”