Bu sayfayı yazdır

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DİYARBAKIR’DA COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinliklere Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Ebubekir Bal, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, askeri ve mülki erkan, Gaziler, şehitlerimizin yakınları ile Diyarbakır halkı katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende daha sonra Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu tarafından Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Ardından 7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı çelengi anıta bırakıldı.

Çelenk sunma törenden sonra Valilik Makamında gerçekleşen tebrikat programında Sayın Güzeloğlu ve Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, tebrikat törenine katılanların tebriklerini kabul etti.

Tebrikat töreninin ardından Valilik önünde gerçekleştirilen kutlama programda Sayın Güzeloğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tören aracıyla vatandaşları selamladı. Selamlamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Protokolün yerini almasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama mesajı okundu.

7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığından Bakım Üsteğmen Doğuhan Şahin, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kutlama programı Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından 7. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı Bandosu tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle devam etti. Törene katılan birliklerin geçişinin ardından tören sona erdi.

Resim Galerisi