Kırsaldaki öğrencilere kentin tarihi ve turistik mekânları tanıtılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallerde okuyan öğrenciler için kentin tarihi ve turistik mekanlarına gezi düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü, Sur’a bağlı Cemil Özgür İlkokulunda okuyan öğrencileri belediyeye ait otobüslerle alarak şehre getirdi.

Öğrenciler, tarih, kültür ve inanç turizmi bakımından önemli bir yere sahip olan Suriçinde On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi, Dengbej Evi, Cahit Sıtkı Tarancı Evi, Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, İçkale ile Hz. Süleyman Cami'sini rehberler eşliğinde gezerek mekânlar hakkında bilgi sahibi oldu.

Arkadaşlarıyla farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, tarihi ve turistik mekânlarda hatıra fotoğrafları çektirdi.

Gezide doyasıya eğlenen öğrencilere yeme ve içme ikramında bulunuldu. Program sonunda öğrenciler, belediyeye ait otobüslerle okullarına bırakıldı.

Öğrencilerin yaşadıkları kenti daha iyi tanıması için devam edecek etkinliklerden 500 öğrencinin faydalanması hedefleniyor.

Resim Galerisi