Sayın Güzeloğlu: “Dünya Sağlık Örgütünün Belirlediği İlaçlar, Ekipmanları Kullanıyoruz”

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Birimini ziyarete etti. Diyarbakır’ımıza yakışan güzel işler yapılacağını belirten Sayın Güzeloğlu, “Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği ve bununla ilgili bize izin verdiği hem araçlar hem ilaçlar hem de ekipmanları kullanıyoruz.” dedi. 

 

İlimiz Diyarbakır'ın eksiklerinin giderilmesi için çalışmalarına devam eden Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, birimleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceliyor.

 

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ve Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Birimini ziyarete etti.

 

 Personelle selamlaşan Sayın Güzeloğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

 

İşçilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sayın Güzeloğlu, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Her bir personelin 17 ilçemizde ve bağlı bütün mahallelerimizde her alanda, her noktada insan sağlığı için çok ciddi bir mücadele ve emek verdiğini belirten Sayın Güzeloğlu,  şöyle konuştu:

 

“Özellikle bulaşıcı hastalıklarda çevresel olarak insandan insana ve canlılardan insanlara geçecek zararlara karşı yaptığımız mücadelede alanda çok büyük gayret ve çaba gösteriyorsunuz. Şüphesiz biz belediyeciliği hayatın her alanında insanımızın başta sağlığı olmak üzere beklentilerini karşılamak onlara yaşanılabilir bir belde, çevre, mahalle sunmak ve özellikle sağlıkla ilgili riskleri yok etmek olarak düşünüyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanlığımız çerçevesinde sizlerin alandaki emeği ve gayreti çok önemli ve değerlidir. Özellikle çocuklarımızdan başlayarak bütün vatandaşlarımızın sağlığı da bizim çok önemlidir. Bazı zararlıların erken mücadele ve müdahale sonrasında şüphesiz bu noktada herhangi bir riski kalmıyor, ama mücadeleyi ve müdahaleyi geciktirirseniz başta en değerli varlığımız çocuklar olmak üzere değerli hemşehrilerimizin özellikle zararlılara karşı bir riski bulunuyor. Şimdi sizler açık alanlarda özellikle bulaşıcı riski olan ortamlarda birikinti su ve benzeri noktalarda bu tip riskleri ciddi bir emekle İnşaallah yok edeceksiniz. “

 

“Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği ilaçlar, ekipmanları kullanıyoruz”

 

İlaçlama yaparken insan sağlığı ve çevreninin korunmasına dikkat ettiklerini vurgulayan Sayın Güzeloğlu, şunları söyledi:

 

“Sizlerin her birinizin kullandığı materyaller ekipler, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği insan ve çevre sağlığı için kabul ettiği araçlar ve ilaçlardır. Buna özellikle dikkat ediyoruz, çünkü bir mücadeleyi yaparken doğanın dengesini bozmak mevcut yapısı içerisinde çevreye zarar vermek de geçmişte yapıldığı gibi hiç kabul edeceğimiz bir şey değildir. Şüphesiz burada sınırları belirlerken Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği ve bununla ilgili bize izin verdiği hem araçlar hem ilaçlar hem de ekipmanları kullanıyoruz. Bunun özellikle altını çiziyorum. Sizlerin bu mücadeleyi yaparken zarar görmemesi benim için çok önemlidir. Onun için koruyucu sağlık tedbirlerimiz sizin de sağlığınızı düşünen ve bu anlamda onu da öne çıkartan önlemlerimiz sürüyor.”

 

“İlaçlamada ciddi aksamalar yaşandı”

 

HDP yönetimi tarafından ilaçlamanın zamanında yapılmadığını anımsatan Sayın Güzeloğlu, şöyle konuştu:

“Bugün özellikle sonbahar dönemi ilaçlaması ve çalışmaları sürecindeyiz. Biliyorsunuz geçtiğimiz ilkbaharda maalesef Diyarbakır’da bu konuda ciddi aksamalar yaşandı. Bu sebeple de ciddi hem rahatsızlıklar hem vatandaşlarımıza dönük zararlar oluştu. Değerli kardeşlerim belediye hizmet ve millet için vardır. Belediyenin her anı bile ihmal edilmemesi ve boşa geçirilmemesi, vatandaşın her bir talebi bile her an değerlendirmesi gereken acil ihtiyaçlar ve önemli konulardır, çünkü hayata dokunan her şey belediyenin hizmet alanındadır. Hizmet ve gönül belediyeciği yaparsanız, şüphesiz bu sıkıntılar yaşanmaz, ama hizmeti öncelemeyip ideolojik düşüncelerle meseleye yaklaşırsanız hizmet de aksar beklentiler de karşılanmaz vatandaşlarımız da mutsuz olur. “

 

“Amacımız, Diyarbakır’a hizmet etmek, Diyarbakırlı hemşehrilerimizi mutlu etmek”

 

Kentteki sorunları çözmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Sayın Güzeloğlu, şunları söyledi:

 

“Bugün hala bu aziz ve kadim kentin yol, içme suyu, altyapı, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. 30 yıllık Büyükşehir belediye geçmişinden bugüne baktığınız zaman kaynaklar, imkanlar milletin emrinde ve hizmetinde kullanılsaydı bugün karşılaştığımız bu sorunların inananın hiçbirisi kalmazdı. Bizim bir amacımız, derdimiz var. Diyarbakır’a hizmet etmek, Diyarbakırlı hemşehrilerimizi mutlu etmek ve milletin kaynaklarını milletin emrine tahsis etmek. Bu noktada gayret, sabır ve samimiyetle hizmet etmek. Bizim tek bir gayemiz var, Hakk’ın rızası ve milletimizin duasını almak. Allah bunu hepimize nasip eylesin. 

 

Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak,onlara dokunmak şüphesiz başta gönüllerine sonra beklentilerine bunu yapacak gücümüz, gayretimiz ve alt yapımız var. Tüm birimlerde çalışan arkadaşlarımızın emekleriyle Diyarbakır bugünkünden çok daha iyiye ve güzele ulaşacak, çünkü Diyarbakır bunu hak ediyor. Diyarbakır çok uzun yıllardır, hak ettiği hizmeti artık bekliyor. Bu noktada kararlığımız var. “

 

Konuşmanın ardından Sayın Güzeloğlu, idare binasındaki birimleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Resim Galerisi