İptal edilen ücretsiz biniş kartları yeniden aktifleştiriliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,ulaşım alanında kanunun ilgili mevzuatları çerçevesinde ücretsiz biniş hakkı olan vatandaşların, daha önceki yönetim tarafından iptal edilen haklarını yeniden iade ediyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı, daha önceki yönetim tarafından haksız şekilde ücretsiz biniş kartları iptal edilen vatandaşların haklarını yeniden iade ediyor. Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu'nun  talimatıyla yapılan inceleme sonucunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgili yönetmelik maddesi gereği ücretsiz veya indirimli seyahat kartları almaya hak kazananların, iptal edilen Diyarkart'ları yeniden sahiplerine verilerek, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz şekilde yararlanmaları sağlanacak.

İptal edilen kartların yeniden aktifleşmesi için başvurular başladı

Ücretsiz ulaşım kartları kısıtlanan vatandaşların, kart güncelleme işlemlerini yaptırmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Diyarkart bürosuna başvuru yapmaları halinde indirimli veya ücretsiz kart kullanımları devam edecek.