DBB engelli bireyleri KPSS’ye hazırlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, orta öğretim ve ön lisans mezunu engelli bireyleri gelecek hayallerini gerçekleştirmek için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü projelerle engelli bireylere destek olmaya devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelli vatandaşlara istihdam sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla açtığı kurslar kapsamında ücretsiz EKPSS kursu veriyor.

Görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelliler için ayrı açılan kurslarda Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih ve Anayasa olmak üzere engelli bireylere beş branşta eğitim veriliyor.

Eğitim programında, engelli bireylerin fiziksel ve zihinsel durumları göz önünde bulundurularak gruplar halinde ders veriliyor.

Eğitimlerine devam eden bireylere sınava hazırlık kitap setleri hediye edildi. EKPSS sınavına hazırlanan öğrenciler, kitaplar sayesinde konuları pekiştirme imkânı bulacak.