Sayın Güzeloğlu, aşure ikram etti

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Aşure Haftası münasebetiyle Ulu Cami’de vatandaşlara aşure ikram etti.

Sayın Güzeloğlu, vatandaşlara Muharrem haftası nedeniyle bolluk ve bereketi simgeleyen aşure ikramında bulundu.

Ulu Cami de gerçekleşen etkinliğe; Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Sanatçı Mustafa Keser, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen aşure ikramı etkinliğine vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakır'da, Ulu Cami'de idrak ettiğimiz aşure gününde Diyarbakırlı hemşerilerimizle birlikteyiz diyen Sayın Güzeloğlu, ‘’ İslam dünyasında yaşanan ve hepimizin yüreğini kanatan kerbela hadisesinin ve sonrasındaki bu aşure günümüzün öncelikle birlik ve beraberliğimize hizmet etmesini, kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini ve geçmişte yaşanan acılardan ders alarak bir daha hiçbir şekilde hiçbir acının yaşanmamasına vesile olmasını diliyoruz.’’ dedi.

Bu vesileyle kerbela Şehidi Şüheda Hazreti Hüseyin efendimizin ve onunla birlikte kerbela ‘da şehadete eren bütün yol ve dava arkadaşlarına da rabbimden rahmet dileyen Güzeloğlu, şunları söyledi:

’’ Diyarbakır'da hem Ulu Camimizde, hem de ilçelerimizde en büyük camilerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak aşure dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte kerbela’yı, kerbela şehitlerimizi rahmetle Fatihalar ile anarken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dua ediyoruz. Diyarbakır'daki bu duamızın İnşallah karşılık bulmasını diliyorum. Huzur ve güven içerisinde Diyarbakır’ın her köşesinde vatandaşlarımızla birlikte onlara en iyi hizmeti götürmenin gayreti içerisindeyiz. ‘’

Sayın Güzeloğlu aşure ikramından sonra protokol üyelerine, sanatçı Mustafa Keser’ ve etkinliğe katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür etti.

« Şubat 2020 »