DİSKİ 2023’te sağlıklı içme suyu ve güçlü altyapı için çalıştı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 2023 yılında içme suyunda ve altyapıda kente soluk aldıracak projeleri hayata geçirdi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ile ilçelerin içme suyu ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kent genelinde 268 bin metre yeni içme suyu şebekesi

DİSKİ ekipleri, 7/24 kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla kent genelinde 268 bin metre içme suyu şebekesi döşedi.

Kent merkezine 38 kilometre kanalizasyon hattı

Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde 38 kilometre kanalizasyon şebeke ve abone bağlantı hattı ile 2 bin 660 metre yağmursuyu şebekesi döşendi. 

İlçelere atık su arıtma tesisleri kazandırıldı 

DİSKİ, kent merkezi dışında kalan ilçelerin atıksu sorunlarını gidermek için önemli projeler yaptı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, İLBANK ile ortaklaşa inşa ettiği Dicle ve Hani Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde Dicle Nehri ve Daban Deresi temiz akacak. Dicle ilçesinin 2056 yılına kadar, Hani ilçesinin ise 2055 yılına kadar atıksu sorunu çözüme kavuştu.

Kırsal mahallelere 151 kilometre içme suyu borusu döşendi

İlçelere bağlı kırsal mahallelere içme suyu sağlanması amacıyla 151 kilometre içme suyu borusu döşenerek kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini sağlandı.

Kırsal mahallelere 37 kilometre kanalizasyon borusu döşendi

İlçelere bağlı kırsal mahallelerde atık suların çevreye gelişigüzel akmasının önüne geçmek ve halk sağlığını korumak amacıyla 37 kilometre kanalizasyon borusu döşendi.

Kırsal mahallelere sondaj

2023 yılı yatırım programı içerisinde yer alan “Kırsal Mahallelerde Sondaj Açma” işi kapsamında ilçelere bağlı 25 kırsal mahallenin içme suyu sorunu çözüme kavuştu.

Bölgede sondaj kuyularına ait enerjiyi sağlamak amacıyla projeler geliştiren DİSKİ, 25 yeni pompa kurulumu tesisi yaptı. 1310 adet kuyunun sorunsuz çalışması için gerekli bakım ve onarımlar yapıldı.

Su için enerji

2023 yılında 5 yeni enerji nakil hattı tesisi yapıldı. Kırsal mahallelerde içme suyu sorunu yaşanmaması için 1034 enerji nakil hattında çalışmalar yapıldı.

Depoların bakım ve onarımı yapıldı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 2023’de zamanla yıpranan su depolarında bakım ve onarım çalışması başlattı.

Kent genelinde 118 su deposunda bakım ve onarım yapılırken 826 depoda ise temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

Lice ilçesinin 2050’ye kadar içme suyu ve kanalizasyon sorunu ortadan kalktı

Diski Genel Müdürlüğü 2023 yılında tamamladığı çalışmayla Lice’ye 40 kilometre kanalizasyon, 69 kilometre içme suyu hattı döşedi. 

İlçede500 ile 700 metreküp kapasiteye sahip su depolarının inşaatı tamamlandı.

Öğrencileri ” Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında tesislerini tanıtarak bilinçlendiriyor

DİSKİ Genel Müdürlüğünce, “Su Verimliliği Seferberliği”nin paydaşı olan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için su arıtma tesislerine geziler düzenlendi.

Gezilerde, öğrencilere suyun tasarruflu kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve suyun musluklarımıza gelme aşamaları anlatıldı.

Tasarruf kampanyasında 669 bin metreküp su tasarrufu sağlandı

Yaz aylarında artan su tüketimine karşı başlatılan 2 aylık tasarruf kampanyasıyla 669 bin metreküp su tasarrufu sağlandı.

İdari ve fiziki kaçaklarla mücadele sürüyor

Kayıt dışı su kullanımların önüne geçmek amacıyla çalışmalara devam eden DİSKİ ekipleri, akuistik dinleme cihazlarıyla tespit ettiği alanlarda büyük su tasarrufları sağladı.

Deprem ve sel felaketlerinde yardım

DİSKİ ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonraşehir merkezleri ve ilçelerde özverili bir çalışma yaptı.

Araç, gereç ve personelleriyle Adıyaman ve Hatay’da arızalara müdahale edilerek şehirlerin içme suyu karşılandı, olası salgın hastalıkların önüne geçildi.

Şanlıurfa’da, geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde DİSKİ ekipleri de çalışmalarda yer aldı.

Resim Galerisi