DBB kadın futbol takımı sezona galibiyetle başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kadın Futbol Takımı, 3. Lig resmi müsabakalara galibiyetle başladı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan DBB Spor Kadın Futbol Takımı, ilk maçında önemli bir galibiyet alarak lige moralli bir giriş yaptı.

DBB Kadın Futbol Takımı, Viranşehir Gençliği Kültür ve Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi.

Kayapınar İlçesi Talaytepe Spor tesislerinde oynanan müsabakada, DBB Futbol Takımı maçın başından sonuna kadar oynadığı etkili oyun ile rakibini 9-0 yenerek rahat bir galibiyet aldı.

İlk resmi maçta galibiyet sevinci

DBB Kadın Futbol Takımı teknik direktörü Ali Açan, ilk resmi maçlarında galibiyet sevinci yaşadıklarını ifade etti.

Hazırlık sürecinde sporcuların üstün gayret gösterdiklerini anlatan Açan, şöyle konuştu: 

“İyi bir teknik ekibimiz var, bize destek veren iyi bir yönetim kurulumuz var. Kızlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.”

İlk maçı farklı bir galibiyetle aldıklarını belirten takım kaptanı Safiye Arin Uçak şunları ifade etti:

“2008’den beri oynuyorum, takım kaptanlığı yapıyorum. Kızlarımızın çoğu genç, abla olarak tecrübelilerden biriyim, ilk maçımızdı farklı bir galibiyet aldık. Hedefimiz Play Off. Hocamıza, yönetimimize ve belediyeye çok teşekkür ediyorum.”

Maçı izlemeye gelenlerden Serhat Altındağ ise, “Hülya Bade Altındağ’ın velisiyim. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bayan futbol takımını önemsiyorum. Kızımın başarılarını keyifle izliyorum. Umarım bütün Diyarbakır kızlarına da örnek olur. İdmanlarda iyi gidiyor. İnşallah şampiyon oluruz.” diye konuştu.

 

Video

Resim Galerisi