Hasta ve hasta yakınları misafirhanesinde berber hizmeti başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesinde berber hizmeti vermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hizmetlerine bir yenisini ekledi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Türkiye’nin farklı illerinden gelip kentteki sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastalara ve hasta yakınlarına misafirhanede berber hizmeti sunacak. 

Salı, çarşamba, perşembe günleri 08:00 -15:00 saatleri arasında misafirhanede ayrılan bölümde berber hizmeti verilecek.

Konuklar hizmetlerden memnun

Şırnak’tan kente gelen hasta yakınlarından Mustafa Gören, misafirhanede verilen hizmetlerin kaliteli olduğunu söyledi.

Gören, şöyle konuştu: 

“Pazartesiden beri misafirhanede kalıyoruz. Burada berber açıldı. Gayet güzel bir hizmet. Hem ildeki hem de çevre illerden gelen insanlar için ciddi bir ihtiyaç. Bu vesileyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.” 

“Hiçbir masraftan kaçınmamışlar”

Verilen hizmetlerden dolayı çok memnun olduğunu anlatan hasta yakınlarından Süleyman Astaş, şunları aktardı:

“Van’dan geldim. 4 aydan beri buradayım. Belediyenin bize sunduğu imkânlar sayesinde otele gitmedim, misafirhaneye geldim. Yemeğimiz, çayımız var. Yataklarımız çok düzgün ve temiz. Yıkanmamız için sıcak suyumuz var. Şimdi tıraş olmamız için berber hizmeti de verilmeye başlandı. Hiçbir masraftan kaçınmamışlar. Bu gün bir otele gittiğimizde bizden alacağı para en düşük 600-700 lira iken burada her şeyi bedava veriyorlar. Allah belediye yetkililerinden razı olsun.”

Son bir yılda 110 bin kişiye hizmet verildi

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet yürüten merkez, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en fazla kontenjanı olan misafirhane olma özelliği taşıyor. 

Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanların ücretsiz kalabildiği misafirhanede son bir yılda 110 bin kişi ağırlandı.

Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede her gün kahvaltı, akşam yemeği, tüm odalarda kesintisiz sıcak su, wifi, televizyon, buzdolabı, düzenli değişen kişisel temizlik ürünleri ile hijyenik bir konaklama ortamı sağlanıyor.

Özel çalışma odaları, ütü odası, çamaşırhane, revir, kafeteryanın bulunduğu misafirhanede tüm hizmetler ücretsiz veriliyor.

Video

Resim Galerisi