Gökyüzü çocukların uçurtmalarıyla renklendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin "Farklı Farklı Renkleriyle Bütün Çocuklarla Uçurtma Şenliğine" sloganıyla düzenlediği, etkinlikte gökyüzü çocukların uçurtmalarıyla renklendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenledi. Dicle Üniversitesi Spor Vadisi içinde yer alan Sentetik Futbol Sahası'nda "Farklı Farklı Renkleriyle Bütün Çocuklarla Uçurtma Şenliğine" sloganıyla gerçekleşen organizasyona Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz, çocuklar ve aileleri katıldı.

 

Otizmli çocuklar uçurtma uçurdu

Daha önce personel tarafından hazırlanan farklı renk ve desenlerden oluşan uçurtmalar, etkinliğin yapıldığı alanda çocuklara dağıtıldı. Müzik eşliğinde uçurtmalarını gökyüzüne bırakan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi ve stres atma şansı yakaladı. Açık havada gerçekleşen organizasyona otizmli çocuklarda katılarak uçurtma uçurdu.

 

Çocuklara yönelik yüz boyama etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, uçurtma şenliğinde futbol sahasının kenarına kurduğu stantlarda çocuklara yönelik yüz boyama ve boş çerçeveli tabloya boyalı el basma etkinliği düzenledi. Miniklerin boyalı ellerle iz bıraktığı tablolar çocuklara armağan edildi. Yaklaşık 2 saat dolu dolu geçen etkinlikte çocuklara kek ve meyve suyu ikram edildi. Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı toplu taşıma araçları, çocuklar ve ailelerinin ulaşımlarını sağladı.

 

Resim Galerisi