Ramazan öncesi hijyen denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Ramazan öncesi denetimlerini yoğunlaştırdı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, Ramazan ayında satışı yüksek olan ürünleri göz önünde bulundurarak özellikle pastane, market, kasap ve tatlı satışı yapan işyerlerini, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihlerini baz alarak denetledi.

Büyükşehir Belediyesi, denetimlerde tatlı imalathanelerinde ürünlerin üretim aşaması, çalışanların kıyafetleri ve kişisel hijyeni, kullanılan depoların gıda yönetmeliğine uygunluğunu ve tatlı yapımında kullanılan gıda ürünlerini kontrol etti.

İşyerlerinin genel temizlik kurallarını da gözden geçiren Gıda Kontrol ekipleri, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işyeri yetkililerini uyardı.

2024 yılının ilk aylarında yaklaşık 1000 işyerini denetleyen ekipler, yıl sonuna kadar 8 bin işyerinde hijyen denetimiyle birlikte işbaşı eğitimleri yapmayı planlıyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşları Ramazan öncesi tüketimi fazla olan et ve et ürünleri, şekerleme ve tatlı alımı konusunda uyardı. Bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarını ve ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmelerini önerdi.

Ekipler, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşabilmesi için hijyen denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Video

Resim Galerisi