Başkan Atilla'dan Eğil İlçemize ziyaret

Eğil İlçesine bağlı Bahşilar, Kaya, Sarıca mahallerini ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile birlikte Eğil ilçesini ziyaret etti. Eğil ilçesine bağlı Bahşilar Mahallesinde vatandaşlarla çay içip sohbet eden Başkan Atilla, talepleri dinledi. Ardından Kaya Mahallesine geçen Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi'nden beklentileri sordu. Sarıca Mahallesini de ziyaret eden Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Tüm ilçelerde olduğu gibi Eğil'in de gelişimine önem verdiklerini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçemizin tamamında büyük yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Eğil İlçemizde turizmden altyapıya birçok alanda hak ettiği yatırımları yapıyoruz. Bu sayede doğa, tarih ve inanç turizminin merkezi Eğil İlçemiz daha refah bir yere dönüşecek. Eğil Kalesi'nin çevre düzenlemesi çalışmalarına bir süre önce başladık. Bu projeyle Eğil Kalesi’nin turistik alanları daha görünür bir şekilde ortaya çıkarılacak ve rahat gezilebilecek. Eğil ilçemizde inşa ettiğimiz Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamladık. Bu tesisimizde her gün bin 500 metreküp su arıtılıyor. İlçemizde asfalt ve parke taşı çalışmaları da sürüyor. Öte yandan kültür ve medeniyet merkezi olan ilçemize yakışır bir kültür merkezi ve ilçe koordinasyon merkezi de yapacağız. Tarım alanında da önemli bir potansiyele sahip ilçemizde tarımsal kalkınmanın sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor".

« Mart 2019 »

Bulutlu