Bu sayfayı yazdır

Öğrencilere çevre temizliği eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla okullarda "Çevre, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği" konularında eğitimler vermeye başladı. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çocuklara ve gençlere çevre temizliği bilinci kazandırılması, çevreyi koruyan ve doğayı seven bireylerin yetiştirilmesi amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim çalışması başlattı. 

Özel bir okulda başlatılan eğitim kapsamında 1'inci, 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrencilere "Çevre, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği" konularında eğitim verildi. 

Çevre mühendisleri tarafından verilen eğitimde, öğrenciler çevre bilincinin oluşması için geri dönüşümün önemi, evsel atıkların farklı şekillerde toplanması gerekliliği, çevreyi bilinçli bir şekilde koruma ve temiz tutma konularında bilgilendirildi.

Mühendisler, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yürüttüğü çalışmaları anlatarak, Diyarbakır’ın 50 yıllık çöp sorununu çözecek Entegre Katı Atık Yönetimi’ni (EKAY) öğrencilere tanıttı.

Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerde çevre bilinci kazandırma amacıyla eğitimlerini sürdürecek.

 

Video

Resim Galerisi