Kırsal mahallelere üç yeni toplu taşıma güzergahı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerine yeni otobüs seferleri başlattı.

Ulaşım Daire Başkanlığınca vatandaşların eğitim, sağlık ve ticari ihtiyaçlarını rahat ve güvenli bir şekilde sağlaması amacıyla oluşturulan ulaşım ağı hizmet vermeye devam ediyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı, 25.04.2023 Salı (bugün) itibariyle Sur ilçesi Ziyaret mahallesine günde 2 sefer olmak üzere (KR) koduyla (1 araç ile) toplu taşıma hizmeti vermeye başladı.

53 kilometre uzunluğundaki güzergah şöyle:

Dağkapı – Galeria – Adliye Durağı – Gevran Cad. – Koşuyolu – Batıkent – Bayramoğlu – Bayındırlık – Tesisler – Ninova AVM. – Seyrantepe – Yukarı Kılıçtaşı– Kardeşler - Erimli – Bostanpınar– Koyungüden (İncedal)– Yarımca– Derviş Hasan (Geri Dönüş) - Ziyaret Mah.

Alatosun mahallesi’ne günde 3 sefer düzenlenecek

Ulaşım Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesi Alatosun mahallesi’ne P-3 koduyla (1 araç ile)günde3 sefer toplu taşıma hizmeti verecek.

25.04.2023 Salı (bugün) itibariyle toplu taşıma hizmeti başlayan 50 kilometre uzunluğundaki güzergah şöyle:

Doğu İlçe Otogarı – Hayvan Pazarı – Şehitlik Cad. – Alay – Cemiloğlu Cad. – Koşuyolu – Nükhet Çoşkun Cad. – Emek Cad. – Cengizler Cad. – Sento Cad. – Kantar – Urfa Bulvarı – Yolboyu Pirinçlik - Gömmetaş - Kolludere – Yalankoz– Karacadağ – Alatosun- Kırkkoyun.

Dağkapı’dan Kaldırım mahallesi’ne toplu ulaşım

25.04.2023 Salı (bugün) itibariyle Kayapınar ilçesi Kaldırım mahallesine günde 2 sefer olmak üzere (P-7) koduyla (1 araç ile) toplu taşıma hizmeti verilmeye başlandı.

87 kilometre uzunluğundaki güzergah şöyle:

Dağkapı – Gazi Cad. – Kıbrıs Cad. – PTT – Hintli Baba Cad. – Anıt Park – Ekinciler Cad. – Koşuyolu – Hatboyu - Polis Okulu - Medine Bulvarı – 10 Nisan Polis Amirliği – Karacadağ Cad. – Ş. Urfa Bulvarı – Ceylan AVM – Kadın Doğum Hastanesi – Otogar – 500 Evler – Metalciler Sanayi Sitesi – Gözeli – Tosunlu– Yukarı Akdibek– Karayakup– Kaldırım.

Geri Dönüş:Kamışpınar – Yiğityolu - Sakallı -Ortaören -Oğlaklı.

KR hareket saati:

Dağkapı