Print this page

Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden ve belirli hastalıkların önüne geçmek amacıyla sivrisinek, karasinek, yakarca (tatarcık), kene vb. vektör (taşıyıcı) ile akrep gibi zararlı popülasyonlara karşı 17 ilçede gece-gündüz 312 personel ve 60 araçla ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, yakarca (tatarcık), kene vb. vektör (taşıyıcı) ve akrep gibi zararlı popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması, bu gibi vektörlerden ve zararlılardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, leishmaniasis (şark çıbanı) vb. hastalıkların ve zehirlenmelerin önlenmesi için bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmalarına hız verdi. 17 ilçenin mahallelerinde başlatılan ilaçlama çalışmalarında 312 personel, 60 adet araç, 35 adet Holder cihazı, 42 adet atomizör,  45 adet ULV cihazı, 1 adet Mistblower cihazı görev alıyor. Bin 40 mahallede yılın 12 ayı 54 gündüz ve 45 gece ULV ekibi ile ilaçlama çalışmaları aralıksız şekilde devam edecek.

Larvalara karşı belirlenen alanlar periyodik olarak ilaçlanacak

Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmaları kapsamında sivrisinek larvalarına karşı, zararlının biyolojik yaşam evrelerini göz önünde bulundurularak; havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum suları, süs havuzları gibi üreme alanlarında, belli periyotlarla kontrollerden geçirecek ve larvasit uygulamalarıyla hedef zararlının üremesini engelleyecek. 

İlaçlama çalışmaları gece-gündüz aralıksız devam edecek

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, toplum sağlığını korumak amacıyla sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. zararlıların ürediği, beslendiği, barındığı ve dinlendiği tüm alanlarda rezidüel (kalıcı) etkili ilaçlar kullanılarak mücadelesini sürdürecek.  Karasinek popülâsyonuna karşı günün erken saatlerinde, sivrisineklere ve tatarcıklara karşı gündüz dinlenme ve barınma alanlarında sırt pülverizatörleri, sırt atomizörü ve holder cihazları ile akşam saatlerinde ise günbatımından itibaren ULV soğuk sisleme cihazları ile mücadelede devam edecek.

 

 

Image Gallery