Basına ve Kamuoyuna Duyuru (30.01.2020)

BASIN DUYURUSU

İlimizde yayınlanan Güneydoğu Güncel Gazetesinin 29.01.2020 tarihli nüshasında “ATİLLA’YA BÜTÇE DAYANMAMIŞ!” başlığıyla verilen haberde, Sayıştay raporuna dayandırıldığı iddia edilen birtakım rakamlara yer verilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Cumali Atilla'ya yönelik iddialara yer verilmiştir. Söz konusu rakamlar ve iddialar gerçeği yansıtmamakla birlikte, Sayıştay raporunda iddia edildiği gibi rakamlar bulunmamaktadır.

İddianın aksine Sayıştay raporunda yapılan tüm işlemlerin yasalara ve yönetmeliklere uygun olduğu, herhangi bir olumsuzluğun ve Kamu zararının bulunmadığı, sadece yapılan bazı işlerde usul yönünden hata yapıldığının belirtildiği bu hataların giderildiği ve mali rapor ve dayanaklarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varıldığı belirtilmiştir.

Söz konusu iddialar gerçek dışı olup, birtakım çevreler tarafından önceki dönemde görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesi Yönetimine ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla'ya yönelik olumsuz algı üretme çabalarına dayanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR