Bu sayfayı yazdır

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Kamuoyu Açıklaması

Sosyal Medya mecralarında, kimliği meçhul kişilerce, kamuoyuna ilan edilmiş bazı ihalelerimizle ilgili çarpıtmalar yapılarak; kurumumuz ve idarecilerimize karşı bir karalama kampanyası sürdürülmektedir.

 

Bütün ihalelerimiz, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden, herkesin erişimine açık olarak, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 5. maddesinde belirlenen temel ilkelere göre yapılmaktadır.

 

Kamu alımlarının esas unsurlardan biri olan; kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması hususu, idaremizce alımı yapılan hizmetlerde de gözetilmiştir. Benzer hizmet alımlarındaki bedellere göre uygundur. Ayrıca bahsi geçen ihaledeki teklif, idarece tespit edilen bedelden indirim yapılmak suretiyle sonuçlandırılmıştır. İdaremizce gerçekleştirilen diğer ihalelerde olduğu gibi bu ihalede de kamu menfaati ön planda tutulmuştur. Buna karşılık yapılan paylaşımlarda, kurumumuz ve idarecilerimizi karalamaya çalışan paylaşım sahipleri; konu gizliymiş ve bulup çıkarmışlar gibi bir algı oluşturarak, konuyu çarpıtmakta, maksatlı yorumlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadırlar.

 

Karalama kampanyasına dayanak yapılan ihale usulü, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi tüm idarelerce uygulanan 21/F usulüdür. Bütün ihaleler gibi bu ihale usulü de Sayıştay başta olmak üzere, devletimizin kurumları tarafından periyodik olarak denetlenmektedir.

 

Kamu hizmetleri için kanunun tanıdığı imkânların kullanılması, hizmetin sürekliliğinin bir gereğidir. Kurumumuzun bu yöndeki tasarrufuna yönelik karalama kampanyasının asıl hedefinin, Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için ürettiğimiz; vatandaş odaklı, eşit, şeffaf, hızlı, sağlam hizmet ve yatırımlar olduğu anlaşılmaktadır.

 

Paylaşımlarda yapılan maksatlı yorumlar, hizmetlerimizden rahatsızlık duyanların; kurumumuz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinde baskı kurarak, çalışmalarımızı akamete uğratmak için ürettikleri çarpıtmalardır.

 

Bu vesileyle; kurumumuz ve idarecilerimize karşı sürdürülen karalama kampanyalarını hukuk nezdinde takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.