İTFAİYE ERİ SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAVA GİRMEYE HAK KAZANANLAR

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İTFAİYE ERİ SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAVA GİRMEYE HAK KAZANANLAR

Belediyemizce 75 İtfaiye Eri alımına ilişkin başvuruda bulunan adaylardan sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan 5 katı (375 kişi) adaylistesi aşağıdaki linkte yer almakta olup, sınav hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVA GİRMEYE HAK KAZANANLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

İtfaiye Eri kadroları için yapılacak sözlü ve uygulamalı sınav15/03/2021 – 26/03/2021 tarihleri arasında; Fırat Mahallesi Dorşin Caddesi Kayapınar/Diyarbakır adresinde bulunan Talaytepe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir.Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde sözlü ve uygulamalı olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır.

Sınava katılmaya hak kazanan adayların başvuru formunda beyan ettikleri adreslerine Belediyemizce düzenlenen “Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilecek olup, hatalı ve eksik adres bildirimi sebebiyle postada oluşabilecek gecikmeler veya postanın ulaşmamasından Kurumumuz sorumlu tutulamayacaktır. Ayrıca adaylar, Sınav Giriş Belgesini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2. Kat İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğünden temin edebileceklerdir.

Adaylar “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte TC Kimlik numarası yazılı olan Nüfus Cüzdanını, Ehliyetini veya Süresi Geçmemiş Pasaportundan vb.birini sınava girişte ibraz etmek zorundadır. Adaylar spor malzemelerini yanlarında bulundurmalıdır. Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan, sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

UYGULAMALI PARKUR GÖRSELİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Parkur Aşamaları

1-      Uygulamalı sınavdan hemen önce parkur, yetkili personelce adaylara uygulamalı olarak anlatılacaktır.

2-      1. Etap:Adaylar start çizgisinde sarılı vaziyette bulunan 2 adet hortumu alarak kukaların arasından geçip belirlenen noktaya getirir. (Erkek adayların taşıyacağı hortumların toplam ağırlığı 16 kg, Kadın adayların taşıyacağı hortumların toplam ağırlığı 10 kg’dır.)

3-      2. Etap: Adaylar 3 metre uzunluk 10 cm genişliğindeki denge tahtasından düşmeden geçmelidir.

4-      3. Etap: Adaylar Tünel etabında 4 metrelik tüneli sürünerek geçmelidir.

5-      4. Etap: Merdiven tırmanma etabında adaylar 6 metrelik çiftli merdivene çıkarak merdivenin üstünde bulunan flamayı alıp aşağıya inmesinden oluşur.

6-      5. Etap: Adaylar yaralı taşıma etabında, itfaiye eri mankenini lastik etrafından dönmek suretiyle 5 metre gidiş 5 metre geliş olmak üzere toplam 10 metre taşıyarak bu etabın tamamını bitiş çizgisini geçirmesinden oluşur. (Erkek adaylar için manken ağırlığı 50 kg, kadın adaylar da ise 30 kg olacaktır.)

7-      6. Etap: Engel atlama etabında adaylar engel tahtasını aşarak karşı tarafa geçer. (Erkek adaylar için engel yüksekliği maksimum 1.80 cm, kadın adaylar için ise 1.50 cm’dir.)

8-     7. Etap: Köpük bidonu taşıma etabında, adayların 6 adet köpük bidonunu minimum 3 metre taşıyarak belirtilen noktaya koymasından oluşur. (Erkek adaylar için köpük bidonunun ağırlığı 20 kg, kadın adaylar için ise 15 kg olacaktır.)

9-    8. Etap: Adaylar yüksek engelin altından, kısa engelin üstünden geçmek süretiyle etabı tamamlayarak bitiş çizgisinden geçerek tüm etabı tamamlar.

10-  Başlangıçta komuttan önce çıkış yapılırsa +5 (ceza) saniye eklenir. Hatalı yapılan her etap için +5 (ceza) saniye eklenir.

11-  Parkurda kasıtlı atlanan veya yarım bırakılan etap olursa +60 (ceza) saniye eklenir

12-  Erkek adaylar, 30 saniye boyunca nizami 10 adet barfiks çekmeye çalışır, çekilen her nizami barfiks 1 puandır. 30 saniye boyunca nizami 40 adet şınav çekmeye çalışır. Çekilen her nizami şınav ise 0,25 puandır.

13-  Kadın adaylar,30 saniye boyunca nizami 5 adet barfiks çekmeye çalışır, çekilen her nizami barfiks 2 puandır. 30 saniye boyunca nizami 20 adet şınav çekmeye çalışır. Çekilen her nizami şınav ise 0,50 puandır.

Not: Parkur ile Şınav/barfiks çekme arasında 10 dakikalık dinlenme molası verilecektir.