DBB Bediüzzaman ve Eski Havalimanı Caddelerini asfaltlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bediüzzaman ve Eski Havalimanı Caddelerini asfaltlıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte kentin birçok caddesinde çalışmalar yürüten Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesi Bediüzzaman ve Eski Havalimanı Caddelerine yaklaşık 3 bin 700 ton sıcak asfalt serecek.
Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Uzun Caddesi’nden Havalanı Eski Caddesi’ne kadar devam eden 30 metre genişliğinde ve 850 metre uzunluğundaki Bediüzzaman Caddesi’ne yaklaşık bin 900 ton sıcak asfalt sererek, bozuk durumda olan yolun araç sürüş konforunu artıracak.
Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 20 metre genişliğinde ve 850 metre uzunluğunda Eski Havalimanı Caddesi’ne yaklaşık bin 800 ton sıcak asfalt serecek.
Yapılan zemin etüd çalışmasını göz önünde bulundurarak hareket eden ekipler, Eski Havalimanı Caddesi’nin zemininin daha sağlam olması için yolda yaklaşık 1000 m³ asfalt kazı çalışması yürütecek.

Caddeler trafiğe kapanacak
Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bediüzzaman ve Eski Havalimanı Caddelerinde gerçekleştireceği asfaltlama çalışmaları nedeniyle yolları, 21 Nisan’da araç trafiğine kısmi şekilde kapatarak, araçların geçişlerine kontrollü şekilde izin verecek.
Her 2 caddede çalışmalarını 28 Nisan’da tamamlamayı planlayan ekipler, söz konusu caddeleri, 24 Nisan itibariyle araç trafiğine tamamen kapatacak.
Caddelerin asfaltlarının yenilenmesi yollar yeniden vatandaşların hizmetine sunulacak.