2021/2022 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak öğrenci servis ücret tarifesi

ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRET TARİFESİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2021/2022 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak öğrenci servis ücret tarifesini belirledi.

ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRET TARİFESİ
Açıklama Yeni Tarife Yeni Tarife
(Kardeş İndirimi)
0-3 KM 145 TL 135 TL
3-6 KM 155 TL 145 TL
6-9 KM 170 TL 160 TL
9-12 KM 180 TL 170 TL
12-15 KM 190 TL 180 TL
15-18 KM 200 TL 190 TL
18-21 KM 210 TL 200 TL
20 KM’yi geçen her KM için 3,5 TL 3,5 TL

Personel servis taşımacılığı için 0-10 kilometreye kadar 150 TL, 10-20 kilometreye kadar ise 170 TL, 20 kilometreyi geçen her kilometreyi 3,5 lira olarak ücretlendirildi.

Belirlenen fiyatlar dışında daha fazla ücret talebinde bulunan firmalarla ilgili velilerin ödenen ücretin makbuzuyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı veya Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması halinde, fazla ücret alınan servis aracı hakkında yasal işlem yaptırabilecek.

Belirlenen ücretler resmi ve özel eğitim kurumlarında hizmet veren okul servis taşıtlarının okul ile öğrenci evi arasındaki taşımacılık hizmetleri için geçerlidir.

Okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul (4+4) öğrencilerini taşıyan okul servis taşıtlarında, taşıt içi düzenini sağlayan, öğrencilerin taşta biniş ve inişlerinde yardımcı olan rehber personelin bulundurulması zorunludur.

Okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul (ilk 4+4) öğrencilerini taşıyan okul servis taşıtlarının taşıma ücretine 50 TL Rehber Personel ücreti ilave edilir. Lise ve dengi (son 4) okul servis taytlarının taşıma Rehber Personel ücreti ilave edilmez.

Bu tarifede yer alan ücretler azami hadleri gösterir. Ücret hadlerinin üzerinde ve uyulması gereken ücretlerine kurallarla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunulamaz. Tarifelerdeki ücretlere KDV dahildir.

Devlet ve özel okulların yönetimi, okul aile birlikleri, okul vakıfları ve benzeri yetkili kurumlar, taşımacılıklarda, taşımacıya ve sözleşmeli taşımacıya UKOME karanında belirtilen yükümlüklerin dışında yükümlülükler yükleyemez (Ücretsiz öğretmen, personel veya öğrenci servisi, bağış, komisyon, hususi otomobil veya şoför, burslu öğrenci taşımacılığı, indirimli öğrenci taşımacılığı talepleri gibi). Ayrıca okulların sportif, kültürel ve bilgi yarışmaları ile resmi bayram organizasyonları, gezi, piknik, vb. taşıma hizmetlerinin ücretsiz yapılmasını talep ve teklif edemez.

Ücret belirlenirken mesafe olarak ev ve okul arasında ulaşılabilir en yakın otobüs ve minibüs güzergâh uzunluğu dikkate alınacaktır.

Ancak hat üzerinde otobüs, minibüs güzergâhı yok ise, ev ile okul arasındaki ulaşılabilir en yakın mesafe dikkate alınacaktır.

Ücret hesaplanmasa km olarak tek gidiş üzerinden hesaplanır, dönüş için ayrıca km hesabı yapılmaz. Ortaya çıkacak anlaşmazlıklar durumunda mesafenin belirlenmesi için yetkili merci DBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüdür. Belirlenen ücretler gidiş-dönüş için olup, devlet okulları ile özel okulların tümünü kapsar. Öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatiller ücrete tabidir (Yarıyıl tatili ücreti almaz). Taşımacı, ücret tarifesini servis taşıtan görünür bir yerinde bulundurmak zorunludur.