Sayın Güzeloğlu: Esnafımız her şeyin en iyisine ve güzeline layık

Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un da katılım sağladığı esnaf buluşmasında “Esnafımız her şeyin en iyisine ve güzeline layık. Birliğimizin, beraberliğimizin, huzurumuzun güvencesi olan esnafımız Diyarbakır'da bu duruşun adı ve merkezi, Diyarbakır'ın bugün bir huzur ve güven içerisinde kalkınmasının da taşıyıcı gücüdür” diye konuştu.

Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, esnaf sorunlarının çözümünü yerinde konuşmak amacıyla düzenlenen toplantıya katıldılar. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda (DESOB) düzenlenen toplantıya Sayın Güzeloğlu ve Uzkurt’un yanı sıra DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Ertuğrul Çetinkaya, KOSGEB Diyarbakır İl Müdürü Zülfikar Altunbağ, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, Ticaret İl Müdürü Tuncay Baysülen, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve DESOB’a bağlı oda başkanları katıldı.

“Diyarbakır esnafı, sanatkarı, KOBİ’si bizim için çok kıymetli” diyen KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Sayın Güzeloğlu’na daveti için teşekkür etti. Uzkurt, toplantının önemine dikkat çekerek “Diyarbakır’a daha fazla KOSGEB desteği vermek için ne tür projeler birlikte yapabiliriz burada onu konuşacağız” dedi.

‘Biz esnafımızın her yerde ve her alanda hizmetinde ve emrindeyiz’

Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, konuşmasında “Bugün Diyarbakır'da esnafımızın merkezinde DESOB’ ta değerli KOSGEB Başkanımızı ve ekibini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle davetimize icabet edip Diyarbakır’ımıza geldiği için Diyarbakır esnafımızla, onların temsilcileri ile buluştuğu için değerli başkanıma ve kardeşime çok teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllar devletin çok başarılı birçok görevini ve üst düzey pozisyonlarını ifa ettikten sonra KOSGEB gibi kalkınmanın, esnafa dönük kurumsallaşmanın ve esnafımızla birlikte Türkiye'yi daha güzel yarınlara taşımanın adresi olan bir kurumda çok başarılı hizmetlerin de artarak devam etmesini diliyorum. Bugün gerçekten Diyarbakır’da DESOB’ta, Diyarbakır esnafımızın değişik zaman ve platformlarda bize ilettikleri ve KOSGEB merkezli taleplerinin karşılanacağı en üst düzeyde bir buluşma gerçekleşiyor. Esnafımız her şeyin en iyisine ve güzeline layık. Birliğimizin, beraberliğimizin, huzurumuzun güvencesi olan esnafımız Diyarbakır'da bu duruşun adı ve merkezi, Diyarbakır'ın bugün bir huzur ve güven içerisinde kalkınmasının da taşıyıcı gücüdür. Hep söylüyorum esnaf milletimizin ta kendisidir. Esnaf; kapısı, gönlü, sofrası açık olan, ahilik geleneğinden aldığı kardeşliği bugüne ve geleceğe taşıyacak olan, kârı ne olursa olsun diye değil paylaşarak kazanmayı amaçlayan, bizim düsturumuz olan komşusu aç iken tok yatmamak erdemi ile siftah yapmayan ve arkadaşına da müşteriyi gönderebilen, bugün eşi bulunmaz ve yaşatılması gerekli ve zorunlu olan bir anlayışın temsilcisi. Bu açıdan biz esnafımızın her yerde ve her alanda hizmetinde ve emrindeyiz. Esnafın beklentilerini karşılamanın bu topluma bu millete yapılacak en güzel ve özel hizmet olduğunun bilincindeyiz.”

‘Anlayışımız meseleleri yerinde çözmek, bürokrasiyi ortadan kaldırmak’

DESOB bağlı oda başkanları ve temsilcileri ile çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini belirten Sayın Güzeloğlu, Diyarbakır’ın Türkiye'de en fazla KOSGEB kredilerini kullanan illerden biri olduğunu kaydetti. Diyarbakır’a verilen destekten dolayı KOSGEB Başkanı Uzkurt’a teşekkür eden Sayın Güzeloğlu, “Diyarbakır'da bunu daha öteye taşımak Diyarbakır esnafının beklentilerini karşılamak, onların KOSGEB ilişkilerinde iletmek ve aşmak istedikleri sorunları çözmek için değerli başkanım bugün buraya geldiler. Bu toplantı inanıyorum ki hayırlara vesile olacak, birçok sorunun çözümüne katkı sağlayacak ve geleceğe daha güzel ve güvenli bakmamızı sağlayacak. Yeni dönemdeki yönetim anlayışımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin de aslında temeli budur. Meseleleri yerinde çözmek, bürokrasiyi ortadan kaldırmak, doğrudan tarafların bir araya gelmesiyle çok çabuk hızlı yol almak. Tam da buna dönük bir toplantıyı bugün Diyarbakır'da gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben tekrar davetimize icabet ettiğini için çok değerli KOSGEB başkanımıza, yanında gelen bütün arkadaşlarımıza, toplantımıza katılan tüm kamu yönetimi çalışanlarına ve ev sahibimiz esnafın temsilcisi esnaf ve insanımızın bu anlamda buluştuğu bir merkez olan DESOB’un değerli başkanına ve oda başkanlarına da ve sevgili basın mensuplarını da çok teşekkür ediyorum toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Resim Galerisi