Şair Ahmed Arif çeşitli etkinliklerle anılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şair Ahmed Arif’in ölüm yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Şair Ahmed Arif’i, ölümünün 34'üncü yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anacak. Daire Başkanlığı, Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde Mehmet Tolga Erdal’ın “Hasretinden Prangalar Eskittim” koleksiyonu seçkisinden oluşan Mahmut Wenda Koyuncu küratörlüğündeki sergiye ev sahipliği yapacak. 

2 Haziran Pazartesi saat 19.00’da açılacak sergide Mehmet Tolga Erdal’ın şiir dinletisi ve yazar Şeyhmus Diken’in Ahmed Arif’i anlatan bir sunumla birlikte sanatçı Ciwan Haco, 33 Kurşun albümüyle ilgili bir video ile programa katılacak. Sergi, 1 Eylül’e kadar devam edecek. 

Öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı katkılarıyla sanatçı Mehmet Latif Sağlam’ın “Ahmed Arif’in 34. Yılında 33 Kurşun için Bir Mahkeme-i Kübra” isimli heykel sergisi Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda (DİTAV) açılacak. 

Mahmut Wenda Koyuncu küratörlüğündeki serginin açılışı da 2 Haziran Pazartesi saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Sergi, 1 Eylül’e kadar açık kalacak. 

 

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Haziran 2025 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30