Eş Başkan Bucak, toplumsal barış için düzenlenen yürüyüşe katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, toplumsal barış talebiyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. 

Diyarbakır'da kadın örgütleri tarafından "Toplumsal barış ve demokratik çözüm için kadınlar yürüyor” şiarıyla yürüyüş düzenlendi. Türkiye'nin birçok yerinden Diyarbakır'a gelen kadınlar Yenişehir ilçesindeki Şemse Allak Yaşam Parkı’nda toplandı. Yürüyüşe, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kadın örgütlerinin temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. 

Kadınlar, demokratik ve toplumsal barışın talep edildiği pankart ve dövizlerle Şemse Allak Yaşam Parkı’ndan Sur ilçesinde bulunan Ulucami'nin önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kadınların bir parçası olmadığı barışın kalıcı bir barış olmayacağına dikkat çekti. Hatimoğulları, "Bu topraklarda mutlaka barışın inşa edeceğiz. Demokratik toplumu inşa etmek için her şeyi seferber etmeye hazırız" diye konuştu.

Yürüyüş yapılan konuşmaların ardından sona erdi. 

 

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Haziran 2025 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30