Bu sayfayı yazdır

“Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık” semineri düzenlendi

Diyarbakır Valiliğimizin düzenlediği, Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katıldığı, 12 sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenlere yönelik “Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık” semineri gerçekleşti.

Diyarbakır Valiliğimiz tarafından düzenlenen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Gör. Dr. Mehmet Dinç tarafından verilen  “Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık” semineri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Seminere Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Vali Yardımcısı ve Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Songül Kalyoncu,  İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri ile 12 sınıf öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına ülkenin gelişimi ve kalkınmasına dönük önemli projeler gerçekleştiren, ülkeye değer katan Hasan Kalyoncu’yu rahmetle anarak başlayan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Hasan Kalyoncu’nun servetini genç nesillerin iyi yetişmesine harcadığını söyledi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin dünya çapında en iddialı bilim kurum ve kuruluşlarıyla yarışabilen bir noktada olduğuna vurgu yapan Sayın Güzeloğlu, “Yenilikçi ve girişimci olarak kendini tanımlayan gerçekten bunu hak eden sadece ders ve eğitim verdiği öğrencilerine değil; ülkenin genelinde eğitim kalitesinin iyileştirilmesinde bir misyon edinen bir üniversite var. İşte bugün de öylesi bir anlayışın sonucunda gerek sınava girecek genç ve sevgili öğrencilerimize, gerekse onları eğiten rehber öğretmenlerimize dönük bir eğitim faaliyeti Diyarbakır'da var” dedi.

“Üniversiteler ülkeleri geleceğe taşıyan merkezlerdir”

Üniversitelerin artık sadece eğitim veren değil; değer üreten, çevresinin gelişmesinde ve kalkınmasına öncülük eden bu anlamda çevresi ve ülkesini geleceğe taşıyan merkezler olarak gördüklerini ifade eden Sayın Güzeloğlu, “Üniversite, yerelden evrensele her düzeyde birey yetişimini ve bireyin dünya ile iletişimini sağlayan buna hazırlayan bir merkezdir. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın hazırlayıcısı sağlayıcısı ve sürdürücüsü bir eğitim merkezidir. Bugün 21. yüzyılda bilgi ekonomisini konuşan, bilgi temelli gelecek tasarımlarında ülkelerin birbirleriyle yarıştığı alanlara tanık olan ve belirleyici bilgiye sahip olanın yönettiği bir süreci yaşıyoruz. Bu anlamda üniversiteler sadece belli bir mekân sınırı içinde kalan değil bunun çok ötesine ulaşan ve ulaşabilen kurumlar olmak zorundadır” şeklinde konuştu.

“Öğrenciler en önemli emanetimizdir”

Diyarbakır’daki bütün hizmet alanlarının ve bütün çabalarının temelinde eğitim olduğuna dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, “İnsandan başlayarak toplumu belirleyen tanımlayan ve tamamlayan bir alan eğitimde eksik kaldığımız zaman hangi alanda nereye ulaşırsanız ulaşın o yetersizdir ve şüphesiz sürdürülebilir değildir. Tarihi kent Diyarbakır şüphesiz terör örgütü ve ihanetiyle kaybettiği yılları sonrasında bugün her alanda çok hızlı değişimin de eğitim belirleyici bir alandır. Diyarbakır’ın 17 ilçesinde bize emanet edilen okul öncesinden itibaren bütün çocuklarda öğrencilerimiz de bizim en değerli emanetlerimizdir. Türkiye eğitim başarısıyla öncülük ve önderlik eden Türkiye’nin kalkınma ve gelişmesinde nice ilim irfan ve yetişmiş insan yetiştiren bu şehir artık bu geçmişinin o birikimini geleceğe taşımak zorunda ve mecburiyetindedir. Yaklaşık 500 bini aşkın genç öğrenci kimliğimizi özgüvenli bilgiye ulaşabilen ve kendi milli ve manevi değerleri ile dünyayla buluşabilen gençler ve bireyler olarak yetiştirmek kararlığındayız. Eğitime bu anlamda maddi ve manevi bütün kaynaklarımızı tahsis ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilere birçok imkan sunuyoruz”

Fiziki yapılaşma, teknoloji, kültür, sanat ve spor etkinlikleri kapsamında öğrencilere birçok imkan sağladıklarını dile getiren Sayın Güzeloğlu, akademik başarı hedeflerinde de rehber öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydetti. Her öğrencinin merkeze alınarak değerlendirilmesi ve geleceğe taşınması gerektiğine vurgu yapan Sayın Güzeloğlu, “Bugün konu olan sınavlar şüphesiz eğitimin bir gerçeği, sınav eğitim başarısının çok önemli bir belirleyeni. Şüphesiz ki sınava girerken bilgi temelli bir sorumluluğun yanı sıra psikolojik olarak da sınava hazır olmak işin bir başka gereği. Eğiticimizin birazdan paylaşacağı çok değerli olduğuna inandığım bilgiler özellikle rehber öğretmenlerimize dönüp aktarılacak veriler Diyarbakır’ın ve her bir öğrencimizin gelecek sınavlar başarısını çok önemli etkileyecektir” dedi. 

“Başarılı öğretmen ve öğrencileri ödüllendiriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin 4 eğitim ve yetiştirme sınavı uygulamasını bu yıl başlattıklarını belirten Sayın Güzeloğlu, sınavın öğrencilerin ve okul yöneticilerinin durumlarını değerlendirme noktasında oldukça önemli olduğunu aktardı. İkinci yarıyıla dönük tanımlayıcı ve tamamlayıcı ders kitaplarını öğrencilere dağıtacaklarını kaydeden Sayın Güzeloğlu, başarılarıyla ön plana çıkan öğretmen ve öğrencileri ödüllendireceklerini dile getirdi.  İl genelinde sadece ders değil sosyal kültürel ve spor etkinliklerinde başarılarıyla öne çıkan 100 öğretmen ve 100 öğrencilere yönelik yurt dışı gezileri organize edeceklerini ileten Sayın Güzeloğlu, “Bunlardan ilkini Nisan ayındaki tatilimiz olan 6 ve 10 Nisan aralığında 50 öğretmenimiz ve 50 öğrencimizle başlatıyoruz. Diyarbakır’ın her alanda olduğu gibi eğitimde de inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023’e doğru giden Türkiye’nin büyük yolculuğunda bir değişim ve dönüşümünü en kısa süre içerisinde tamamlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Gör. Dr. Mehmet Dinç, öğrenci ve rehber öğretmenlere yönelik “Sınav Kaygısı ve Psikolojik Dayanıklılık” başlıklı seminerde bilgiler verdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Gör. Dr. Mehmet Dinç Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’na kitap ve plaket takdim etti.

 

 

Resim Galerisi