Güzeloğlu: Diyarbakır'daki her öğrencimizi spor ile buluşturacak bir altyapıyı hazırlayacağız

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyemizin 7 – 13 yaş arası 21 bin öğrencinin Judo ile buluşacağı proje için Türkiye Judo Federasyonu ve Dicle Üniversitesi ile yapılan protokol imza törenine katıldı.

Büyükşehir Belediyemiz 7 – 13 yaş arası 21 bin öğrencinin Judo ile buluşacağı proje için Türkiye Judo Federasyonu ve Dicle Üniversitesi ile protokol imza töreni düzenlendi. Kayapınar İlçesi’nde bir otelde gerçekleşen imza törenine Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcısı ve Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, kamu kurum müdürleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından imza töreninde konuşan Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, “Geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın enerjilerini doğru yerlerde doğru alanlarda harcamaları amacıyla bu projeyi düzenledik. Diyarbakır’da bir rekor kırarak 21 bin çocuğumuzu judoyla buluşturacağız. Şu anda Milli Takımda yarışan olimpiyat rotası almış olan sporcularımız var. Neden buradan daha büyük başarılara imza atmış çocuklarımız çıkmasın ve işte bu projeler bu çocuklarımızı hayata kazandıracak ve onların ufkunu açacak ilerleyen zamanlarda daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

‘Diyarbakır’ımızın 21 plakasına ithafen 21 bin öğrenci dedik’

“Her birisi bir değer olan yarınlarımızı güzelleştirecek olan gençlerimizin öğrencilerimizi madden ve manen, beynen ve bedenen sağlıklı bir geleceğe hazırlamak adına bugün çok önemli bir projeyi başlatıyoruz. İl genelinde 21 bin genç öğrencimize judoyu ve judo sporu ile birlikte sağlıklı güvenli ve güçlü bir geleceği sunuyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, “İlk etapta Diyarbakır’ımızın 21 plakasına ithafen 21 bin öğrenci dedik ama onunla sınıflandırılmayacak. Diyarbakır Türkiye'de genç nüfusu en fazla olan, en başarılı yeteneklere sahip olan ve her birisi bir değer olan bir Büyükşehir. Onun için biz birinci etapta başlayan sayımıza 21 bin dedik ama devam edecek. Sayı vermiyorum hedefi veriyorum. Diyarbakır'daki her öğrencimizi spor ile buluşturacak, değerli rektörümüz burada, üniversitemizin yapacağı yetenek taraması ile yetenekleri doğrultusu ile en uygun sporu yapmalarını sağlayacak bir altyapıyı hazırlayacağız. Tıpkı bugün Lice’den çıkan Meryem'in göndere İstiklal Marşı'nı dinletip dünyanın en başarılı sporcusu olup olimpiyat kotasını alması gibi” ifadelerini kullandı.

‘Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarımızı Diyarbakır için buluşturacağız’

Diyarbakır'ın peygamberler ve sahabeler şehri kimliğiyle birlikte sporunda her alanında iddialı bir şehir olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkânlarımızı ve şüphesiz Spor Bakanlığımıza bağlı bütün tesislerimizi ve kurumlarımızı bu amaç doğrultusunda buluşturacağız. Burada niyet olursa, burada samimiyet olursa, burada gayret olursa sonuç İnşallah başarılı olur. Bu unsurla yola çıktık. İnsana hizmeti en değerli vazife ve mesuliyet olarak aldık. İnsanı yaşatmayı devlet anlayışımızın merkezine taşıdık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu büyük ülkeyi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru geleceğe taşırken en büyük gücümüzü gençlerimizden aldık. Diyarbakır bu değişimi gerçekleştirecek bu büyük yürüyüşe en büyük katkıyı sağlayacak ve İnşallah yüzümüzü güldürecektir.” Fikrin ortaya çıkmasından imza töreninin gerçekleşmesine kadar emeği geçenlere teşekkür eden Güzeloğlu, Bugün heyecanlıyız, çünkü ısrarla iddia ediyoruz ki Diyarbakır her şeyin en güzelini en iyisini hak ediyor. İnşallah bugünden ileriye her gün Diyarbakır'a güzelliklerin zenginliklerin geldiğine şahit olacağız. Çocuklarımızdan öğrencilerimizde ve gençlerimizden başlayarak Diyarbakır'ın bu büyük gücünün spora sporun her alanda yansımasına şahit olacağız. Çabamız bu” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu’ndan Uluslararası Sur Yarı Maratonu’na davet

Uluslararası Sur Yarı Maratonu’nun Nisan ayında Sur İlçesi’nde ‘Sur da koş tarihe koş’ sloganıyla gerçekleştirileceğini hatırlatan Güzeloğlu, “Sur’u terör örgütünün ihaneti sonrasında bugün görkemli geçmişini ve birikimini bugün yepyeni ve güçlü bir şekilde ortaya koyan terör örgütünün PKK'nın uzantılarının imha ettiklerini yeniden ihya eden ve güçlü bir şekilde bugüne ve geleceğe aktaran büyük bir dönüşüm gerçekleşti. Hamdolsun bu büyük devlet ve millet bu ihanet örgütünü zihnen ve madden def edip Sur’un ve Diyarbakır üzerindeki bütün engelleri bertaraf etti. Şimdi Sur artık o büyük zengin ve büyük birikimi ile geleceğe aktaran yanıyla uluslararası alana taşıyacağız. 19 Nisan'da Türkiye'nin en büyük ikinci Uluslararası Sur Yarı Maratonu’nda on binleri bekliyoruz. Spora gönül veren herkesi Diyarbakır'da Sur'da tarihle ve Diyarbakır ile buluşmaya, spor yapmaya, Sur Maratonuna katılmaya da buradan davet ediyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu büyük dönüşüm ve spor projesinde 21 bin gencimizin Judo ile bulaşacağı bu perspektifte bu duygularla sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyor, projemizin öğrencimize gençlerimize ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül arasında 21 bin öğrencinin faydalanacağı proje için protokol imzaladılar.  İmza töreni çekilen toplu fotoğraflarla sona erdi.

Resim Galerisi