'BÜYÜK GÜN YAKLAŞIYOR; ULUSLARARASI SUR YARI MARATONU KAYIT LANSMANI YAPILDI'

Diyarbakır’da Nisan ayında yapılacak olan Uluslararası Sur Yarı Maratonu duyuru ve tanıtım toplantısında konuşan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, hedeflerinin 100 bin kişiyle halk koşusunu gerçekleştirmek olduğunu belirterek tüm sporseverleri Diyarbakır’a davet etti.

Diyarbakır’ın tarihi, turistik ve sportif alandaki potansiyelinin ön plana çıkartılması amacıyla Nisan ayında yapılacak olan Uluslararası Sur Yarı Maratonunun duyuru ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleşen toplantıya Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, spor basının önemli temsilcileri, milli sporcular ve öğrenciler katıldı.

‘Çekim merkezimiz Diyarbakır olacak’

Toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Uluslararası Sur Yarı Maratonunu önemsediklerini belirtti. Diyarbakır’ın yaşanabilir en önemli şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Çintimar, “Diyarbakır, gençliğin en fazla olduğu bir şehir. Bunun da sanat ve sporla yoğrulmasın da atletizmin de bir nebze işin içerisinde olabilmesi için sur maratonunda sizlerle birlikte olup İnşallah hem koşarak, hem yürüyerek birlikte burada olacağız. Şu anda Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bütün sporcularımız bir yerlere kaçmak istiyor. Çünkü kar yağdı ve her yerde yaklaşık bir metre kar var. Mecburen hepsini Diyarbakır'a topluyoruz, Antalya’ya topluyoruz. Ama bundan sonraki çekim merkezimiz Diyarbakır olacak” dedi.

‘Diyarbakır'ı spor buluşması ile bir kez daha gündem yapıyoruz’

Daha sonra salondakilere hitap eden Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ise Diyarbakır’a olan ilginin arttığını belirterek, artan ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Sporun birleştiriciliğini atletizm ve Sur Yarı Maratonu ile Diyarbakır’da birleştirmek istediklerini ifade eden Güzeloğlu, şunları söyledi: “İnsanlık tarihinin en eski ve en tarihi yapılarıyla, UNESCO koruması altındaki Hevsel Bahçeleri ile 33 medeniyetin eserlerini bugüne kadar taşıyan her bir yanıyla şimdi sporu buluşturuyoruz. Sur üzerinden Türkiye'ye ve dünyaya gönül köprüleri kuruyoruz. Herkesi sura davet ederken, bu büyük tarihi mirası, bu çok özel ve güzel kenti; aziz Diyarbakır'ı bir anlamda yeni haliyle dünyaya anlatıyoruz. Diyarbakır'ı spor buluşması ile bir kez daha yeniden gündem yapıyoruz. Sur bunu hak ediyor. Diyarbakır bunu hak ediyor. Sahip olduğumuz zenginlikler ve güzellikler başta insan değerleri olmak üzere bunu hak ediyor. İnanıyorum ki Nisan'da başlayacak olan ve artık geleneksel hale gelerek her yıl gerçekleştirilecek olan Sur Uluslararası Yarı Maratonu, bir büyük spor buluşmasının ötesinde çok büyük bir kucaklaşmanın gönüllerin bir araya gelmesinin ve bizi biz yapan değerlerin yeniden ihyasını sağlamış oluyor.”

‘100 bin kişiyle halk koşusunu gerçekleştireceğiz’

Uluslararası Sur Yarı Maratonunun büyük bir kucaklaşmaya ev sahipliği yapacağını vurgulayan Güzeloğlu, “İnşallah Sur Uluslararası Yarı Maratonu'nda büyük bir spor kucaklaşması ve buluşması olacak. Türkiye'nin birçok kentinden halk koşulları gerçekleşiyor ama bilin ki Diyarbakır'a yakışan her dem ve her zaman en önde olmak ve en başarılı olmaktır. Onun için Nisan'daki halk koşumuzum katılımın hedefini de buradan tüm Diyarbakır'a ve belki de tüm Türkiye’ye İlan ediyoruz 100 bin kişiyle halk koşusunu gerçekleştireceğiz. 17 ilçesi ile genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle o gün büyük bir spor ve atletizm şöleni yaşamış olacağız. Diyarbakır bunu başaracak, bunu gerçekleştirecek ve Sur’dan tarihe koşarak tarihine, kentine ve kimliğine sahip çıkacak. İnşallah uluslararası alanda Sayın başkanımızın desteği ile ve buradaki spor basınının seçkin temsilcilerinin tanıtımıyla gerçekten öne çıkacak bir organizasyon olacak” dedi.

‘Tüm sporseverleri Diyarbakır’a bekliyorum’

Diyarbakır’ın değişim ve dönüşümün Uluslararası Sur Yarı Maratonunu ile başlayacağını kaydeden Güzeloğlu, “ Nisan'da tarihle koşacak, tarihle buluşacak ve Diyarbakır’ı bir kez daha bütün güzellikleri ile kavrayacak bir buluşma gerçekleştirilecek. O güne bugünden hazırlanıyor, o günün coşkusunu bugünden yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı özellikle gençlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın sosyal hayatta hem mutlu olmalarını hem hayatla buluşmalarını hem de güçlü olmalarını sağlayacak alanlarda yoğunlaştırıyoruz. Ben Nisan’da ‘Sur'da koş tarihe koş’ başlığı ve sloganıyla tüm sporseverleri, spora gönül verenleri ve Diyarbakır'da Diyarbakır’ı sevenleri bekliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle maratonumuzun, halk koşumuzun, çocuk koşumuzun, spora komşumuzun hayırlı olması diyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından temsili olarak Sayın Valimize, Milli sporculara ve protokol üyelerine katılım numaraları takdim edildi. Günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, tanıtım programından sonra yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

 

 

Resim Galerisi