Güzeloğlu “Güneydoğu Kariyer Fuarı” açılışına katıldı

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 'Yetenek Her Yerde' temasıyla gerçekleşen Güneydoğu Kariyer Fuarının açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde yapılan, 130 üniversitenin iş birliğiyle 10 ilde "Yetenek Her Yerde" temasıyla düzenlen kariyer fuarlarından “Güneydoğu Kariyer Fuarı” gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı, Batman, Bingöl, Bitlis, Fırat, Hakkari, Artuklu, Siirt ve Şırnak üniversitelerinin paydaşı olduğu Güneydoğu Kariyer Fuarının açılışı, Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Açılış törenine Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, T.C Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Bedrettin Özmen, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, paydaş üniversitelerin Rektörleri, özel ve kamu kurumlarının yöneticileri ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

'Sizler bizim geleceğimiz ve en önemli zenginliğimizsiniz'

Üniversite eğitimi alan gençlere birer yetenek olduklarını hissettirilmesi ve üniversiteli gençler için istihdam ve staj konusunda fırsat eşitliğinin sağlanması hedeflenen Güneydoğu Kariyer Fuarının açılış töreninde katılımcılara hitap eden Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, gençlere seslenerek, “Şüphesiz sizler bizim geleceğimiz ve en önemli zenginliğimizsiniz” dedi.

'Değişimi sizler gerçekleştireceksiniz'

Gençlerin geleceğe çok güçlü hazırlanmasını isteyen Güzeloğlu, “Bilişim ve bilgi teknolojilerini tüketici olarak değil bilen ve üreten, yazılımı çok iyi kullanan değil yazılımı yazan bireyler olarak yetişmesini, patentine çok büyük bir miktarda kaynak aktaran değil, o patenti çok büyük miktarlarda dünyaya satan bireyler olarak yetişmesi amacımızdır. Bunu yapacak gücümüz, alın terine düşüncenin terini katacak bir heyecanımız var. Bu doğrultuda buluşmuş birleşmiş çok güçlü bir irademiz var. Değişimi Sizler gerçekleştireceksiniz ve bu değişim gerçekleşiyor inşallah gerçekleşecek. Son yıllarda Türkiye bildiğiniz gibi milli teknolojisini bu düşünce gücünü gençlerinin yetişmiş bireylerinin çok büyük gayretleri ile elde etti. Bugün savunma sanayinden başlayarak her alanda Türkiye yerli ve milli teknolojisini kendi gençlerinin ve beyin gücünün sonucunda elde etti. Daha ötesini hedefliyoruz. Yükselmenin sonu yok, bu hedefi gerçekleştirecek ve başarıya taşıyacak gücümüz var” ifadelerini kullandı.

'Akılla hareket ederek en doğru mesleği seçeceksiniz'

Gençlerin bu heyecana sahip çıkıp bu heyecanı daha ileri taşımaları gerektiğini belirten Güzeloğlu, “Bizler kuşak olarak edilgen bir kuşak ve belki de bu dünyaya bu anlamda hep gıpta ile bakan bir kuşak olarak geldik. Ama hamdolsun bugün bu değişimin içerisinde olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece bilimsel anlamda değil, kültürden sanata, spordan hayatın her alanına bu büyük ülkenin gücünün artık çok net bir şekilde hissedilmesi lazım, bu fuara bakışımız da budur. Her biri bir değer ve bizim için bir zenginlik olan siz gençleri hayata hazırlarken bugün her bir üniversitenin çatısında düzenlenen bu kariyer fuarları ile kamu sivil ve özel bütün işverenler size hem kurumlarını tanıtacaklar hem de sizinle buluşacaklar. Siz de onlarla buluşacaksınız gönlünüzün kalbinizin aklınızın istediğini en uygun sunanla yolculuğa çıkacaksınız. Hangi meslekte olursa olsun önce güvenli ve mutlu olacak sonra da değer üretecek bir buluşmayı sağlayacaksınız. Çünkü biz inanıyoruz ki siz mutlu oldukça çevrenize pozitif enerji yayacak ve bu enerjiyi çoğaltacaksınız. Rastgele değil çok dikkatlice duyarak değil görerek, hissederek belki ama esasen aklıyla hareket ederek en doğru mesleği en doğru işi seçeceksiniz. Başladığınız meslekte ve kariyer yolculuğunda asla size sunulan ve söylenenle sınırlı kalmayacaksınız. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi ‘Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım’ işte sizler yeni şeyleri söyleyecek ama söylemekle yetinmeyecek onları da inşallah yapacaksınız. Sizlere güveniyoruz, yolunuz açık olsun bahtınız açık olsun Rabbim sizlerin yardımcısı olsun” dedi.

Güzeloğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından protokol üyelerinin katılımıyla “Güneydoğu Kariyer Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Güzeloğlu ve beraberindekiler, kamu ve özel sektör kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan stantları gezerek bilgi aldı. Fuarda yoğun ilgiyle karşılaşan Güzeloğlu, öğrencilerle sık sık fotoğraf çektirdi.

.

Resim Galerisi