BASINA VE KAMUOYUNA

(65 Yaş ve Üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlara ’Sokağa Çıkma Yasağı’ Genelgesi)

İçişleri Bakanlığımız tarafından Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 65 Yaş ve üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlara 'Sokağa Çıkma Yasağı' Genelgesi kapsamında; İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş ve üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacaktır.

İkmetlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir.

Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda, başta kolluk birimleri olmak üzere, yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hasan Basri Güzeloğlu

Diyarbakır Valisi / Büyükşehir Belediye Başkan V