Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi yarışması büyük finalle sona erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs (Covid-19) salgınında vatandaşları evde kalmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği Online Bilgi Yarışması 21 yarışmacının katılımıyla gerçekleşen büyük finalle sona erdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs (Covid-19) salgınında vatandaşları evde kalmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği kentin tarih, kültür, sanat, edebiyat, spor ile mutfağını konu alan 16 Mayıs’ta başlayan ve 5 Haziran’da tamamlanan Online Bilgi Yarışması 21 yarışmacının katılımıyla gerçekleşen büyük finalle sona erdi. Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen büyük finalle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör, Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları ve salonda hazır bulunan 15 yarışmacı ile il dışından 6 kişi yarışmaya online sistemle bağlanıp katıldı.

Kenti temsil etmesi nedeniyle yarışmacılara toplam 21 soru yöneltildi ve her soru için 21 saniye süre verildi. Yarışma sonunda yöneltilen 21 sorudan 19’unu doğru cevaplayan Onur Bozkurt 1’liği, etkinliğe il dışından katılan Ferhat Bozkurt 2’liği, Deniz Bayram ise 3’üncülüğü elde etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan organizasyon sonunda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. 21 gün süren yarışmada günün finale kalan 21 yarışmacıya ödül olarak tablet verildi.

Eryılmaz: Bu tür organizasyonlara ağırlık vereceğiz

Online Bilgi Yarışması’nda 1’inci olan Onur Bozkurt ödülünü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz’ın elinden aldı. Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Eryılmaz, yarışmanın Diyarbakır temalı olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın 33 medeniyette ev sahipliği yaptığını ve kültür merkezi olduğunu hatırlatan Eryılmaz, kentin ayrıca peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu bundan dolayı soru bulmakta zorlanmadıklarını dile getirdi.  Büyükşehir Belediyesi’nin alt ve üst yapı, park ile bahçe çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüğünü ifade eden Eryılmaz, bunun yanında eğitim, sosyal ve kültür çalışmalarına da devam ettiklerini, ileriki süreçlerde bu tür organizasyonlara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Resim Galerisi