Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir YADES programı ile yaşlılara hizmet vermeyi sürdürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında yaşlıların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı "Aktif Yaşlanma ve Koordinasyon Merkezi Projesi" ile yaşlılara yönelik evde bakım ve destek hizmetlerini sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında başlattığı "Aktif Yaşlanma ve Koordinasyon Merkezi Projesi" ile yaşlılara hizmet vermeye devam ediyor. Yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda bakımlarının yapılarak hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, evde yalnız ya da eşi veya bir yakını ile yaşayan, evde bakım ve sosyal destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlıların taleplerini yerine getiriyor.

2020 Mart ayında başlatılan çalışmada 17 ilçede her ay 300 aileye ulaşan ve hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 2020 yılı sonuna kadar 10 bin aileye ulaşmayı hedefliyor. 65 yaş üstü kişileri ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirleyen Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine uyarak yaşlıların kişisel bakımlarının yapılması, kuaför hizmetinin verilmesi, sağlık kontrollerinin yaptırılması, yaşadıkları mekanların temizlenmesi, halıların yıkanması, küçük onarım ve tamiratların yapılması hastaların nakil iş ve işlemlerini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yaşlılara içinde çeşitli temizlik ürünlerinin bulunduğu hijyen paketlerini de hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi, YADES kapsamında başlattığı "Aktif Yaşlanma ve Koordinasyon Merkezi Projesi" belirlenen periyotlar halinde çalışmalarını sürdürecek.

Resim Galerisi