Büyükşehir Belediyesi 17 dalda kültür sanat kursu açıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 17 dalda sertifikalı ücretsiz kültür sanat kursları açıyor. Müzik ve görsel sanat dallarında açılacak kurslar için başvurular 30 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ne yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, istihdam ve mesleki eğitime yönelik çalışmalarının yanı sıra sertifikalı ücretsiz kültür sanat kursları da düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine uygun olarak düzenlediği sınıflarda bağlama, resim, gitar, kaval, ney, yan flüt, piyano, klarnet, halk oyunları, işaret dili, fotoğrafçılık, drama eğitimi, uygulamalı tiyatro, kısa film yapımı, senaryo yazma teknikleri ve erbane (def) kurslarını açıyor. Kurslar için başvurular 30 Haziran’da başlayacak ve 14 Temmuz'da sona erecek. Hobi amaçlı açılacak olan kurs başvuruları, Yenişehir ilçesi İstasyon Caddesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde kabul edilecek. Kurslardan, 7-18 yaş arası çocuklar ile 18 yaşından büyük yetişkinler faydalanacak. 18 yaşından küçük kursiyerlerin kayıtları 1. dereceden akrabası tarafından yapılabilir. Velisi tarafından veli izin belgesi doldurulmayan adayların kayıtları alınmayacak.

Katılım belgesi verilecek

Kurslar, eğitmenler tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi dersliklerinde verilecek. Başvuruların sona ermesiyle birlikte yapılacak kurs planlaması kursiyerlere mesaj yoluyla iletilecek. 16 Temmuz’dan itibaren start alacak ve 4 ay boyunca sürecek. Kültür ve sanat kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgesi verilecek.

ONLİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!