Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir Belediyesi’nden 15 Temmuz temalı ödüllü yarışmalar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla ödüllü 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi temalı bilgi, resim ve fotoğraf yarışmaları düzenliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişiminde Şehit olanları anmak, Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nü kutlamak amacıyla bilgi, resim ve fotoğraf yarışmaları düzenliyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla düzenlenecek yarışmalar “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi” temalı olacak. Katılımcıların Diyarbakır il sınırları içerisinde ikamet etmek zorunluluğunun olduğu yarışmalarda yaş sınırı bulunmuyor.

15 Temmuz 2016 yılında yaşananları unutmamak ve o geceyi ölümsüzleştirmek amacıyla 13 Temmuz pazartesi günü saat 21:00’da düzenlenecek yarışmada sorular “15 Temmuz” temalı olacak. Bilgi yarışmasına katılmak isteyenler http://diyarbakirbilgiyarismasi.com/ adresi üzerinden katılabilecek. Yarışmanın birincisine akıllı saat, ikincisine bluetooth kulaklık, üçüncüsüne ise şipşak fotoğraf makinesi verilecek.

Resim ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesi, bilgi yarışmasının yanı sıra fotoğraf ve resim yarışmaları da düzenleyecek. 9 – 13 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınacak “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” temalı yarışmalara katılmak isteyenler 1 fotoğraf veya bir resim ile katılım sağlayacak. Fotoğraf dalında katılmak isteyenler 1 fotoğrafla https://forms.gle/fka7Z8niCm5hLCW8A adresinden, resim dalında katılmak isteyenler ise  https://forms.gle/UQwLSZm3YcVpvrf67 adresine bir resim ile başvurabilecek.

13 Temmuz’da başvuruların sona ermesiyle birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyelerinin belirleyeceği en iyi fotoğraf ve resim ödüllendirilecek. Birincilere akıllı saatlerin verileceği yarışmalarda ikincilere bluetooth kulaklık, üçüncülere ise şipşak fotoğraf makinesi armağan edilecek.

Resim Galerisi